Uiterst nuttige zege Blauw-Zwart

Wassenaar - Winnen van VVC in Nieuw-Vennep was essentieel. Verliezen betekende zakken naar de onderste regionen, winnen aansluiting bij de bovenste helft. Zogezegd, zo gedaan, de Lagerberg Verhuisgroep-formatie ging ervoor.

Makkelijk was het niet, VVC bleek een taaie tegenstander die vooral de lange bal hanteerde. De Blauw-Zwarten gingen daar voor rust in mee en dat was niet verstandig. Het middenveld werd in de eerste helft veelvuldig overgeslagen, terwijl de kracht van Blauw-Zwart toch ligt in een verzorgde opbouw van achteren. Daar heeft het ook de spelers voor.

Zo kon het gebeuren dat de ploeg uit Nieuw-Vennep vaak gevaarlijk was voor het Wassenaarse doel. De lange ballen zorgden voor onrust en de voorhoede van de gastheren was niet het zwakste deel van het elftal. Het leidde na een kwartier tot de 0-1, na een inworp van rechts was Njoya Landry niet opgewassen tegen een bekeken schuiver. Gelukkig was Ime Raaphorst een minuut later attent na een half mislukt schot van Dunke Lagerberg (1-1). De Blauw-Zwarten waren over links af en toe gevaarlijk, maar de meeste hachelijke situaties ontstonden toch een paar keer voor het eigen doel. In de laatste seconde van de eerste helft scoorde de thuisploeg uit een vrije trap zelfs de 1-2 maar de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Dat was niet iedereen opgevallen, Blauw-Zwart kwam hier goed weg.
In de tweede helft een ander beeld: de Lagerberg Verhuisgroep-formatie voetbalde beter, opbouwend via het middenveld, waar ook meer ruimte ontstond. De thuisclub was nauwelijks gevaarlijk meer (continue de lange bal spelen is vermoeiend), alleen een paar minuten na rust kreeg VVC nog een uitstekende kans, maar de inzet was te zacht. Daarna waren de Blauw-Zwarten dominant, er kwamen kansen en een kwartier voor het einde de bevrijdende voorsprong. Prima voorzet Tom van der Marel, doeltreffend ingekopt door Tommy de Jong. Het wachten was op de 3-1, Raymond Vosse en Iliass Assaban kregen nog kansen maar de doelman van VVC was niet eenvoudig te passeren.

Een verdiende overwinning voor Blauw-Zwart, Tommy de Jong speelde een uitstekende wedstrijd, de verdediging stond vooral na rust als een huis, het middenveld combineerde de tweede helft naar hartenlust en aanvallend was Blauw-Zwart via de flanken gevaarlijk. Clemens Westgeest en Bram den Hollander vielen nog in voor Bastiaan Hendriksen en Bram Smit. Die laatste had deze zaterdag een ondankbare taak, werd weinig aangespeeld maar werkte zich een slag in de rondte.

Tekst: Rick Wagner.