Foto: PR.
Foto: PR. Foto:

KBO klaverjas is meer dan alleen kaarten

Wassenaar - Klaverjas is een ingewikkeld spel maar daarom des te leuker om te winnen. Anders gezegd, winnen is net zo belangrijk als niet verliezen, juist als er geen gelijkspel bestaat. Het is ook de bedoeling dat je niet nat gaat (jouw tegenstanders halen meer punten dan jij en je maat) terwijl jij bent gegaan, want dan sta je al minimaal 162 punten achter. Wel is het natuurlijk fantastisch als je zulke kaarten in je handen krijgt, dat het team alle slagen haalt, dan krijg je als bonus nog 100 punten extra. Hoe fijn is dat?! Ach, de punten zijn niet zo belangrijk bij de kaarters van de KBO Klaverjas. De sfeer en de hartelijke begeleiding van Ad en dit keer in zijn kielzog Rob, beiden van het Huis van de Toekomst, maakt het dat je je echt uit voelt. De klaverjassers werden weer verwend met stukjes kaas / worst / tomaatjes (weer prima verzorgd door Gerrie Gerse) en, uiteraard zou ik zeggen, de heerlijke ‘bitter’ballen van Ad.
Weer helemaal terug aan het front was Ma Breuk (Ineke van Breukelen). Zij voerde jarenlang de ranglijst aan bij de KBO Klaverjas. Kreeg even een dip maar zie, ze staat weer fier rechtop weliswaar steunend op één kruk. Ze won deze keer met flair gevolgd door Cisca Gordijn met een tweede plek en als derde Ben Gerse.
De volgende klaverjasmiddag is op woensdag de 1e december in de kantine van de RKsv Blauw-Zwart. Het is er veilig (er vindt wel een coronacheck plaats) want u zit ruim uit elkaar en wellicht heeft Sinterklaas iets lekkers meegebracht, je weet het maar nooit. Er is nog steeds plaats voor u, ongeacht of u lid bent van de KBO. Gooi de eenzaamheid aan de kant en geniet met de kaarten in uw hand (en uiteraard van de gezelligheid).

Tekst: Peter Knijnenburg.