De heer en mevrouw Oudshoorn met hun jongste dochter Margareth, wethouder Caroline Klaver-Bouman en burgemeester Leendert de Lange. Foto: Fotostudio Jan van der Plas.
De heer en mevrouw Oudshoorn met hun jongste dochter Margareth, wethouder Caroline Klaver-Bouman en burgemeester Leendert de Lange. Foto: Fotostudio Jan van der Plas. Foto:

Stilstaan bij verkeersslachtoffers Wassenaar

Op zondag 21 november vindt wereldwijd de jaarlijkse herdenking van verkeersslachtoffers plaats. Ter nagedachtenis aan de verkeersslachtoffers in Wassenaar hebben meneer en mevrouw Oudshoorn samen met burgemeester Leendert de Lange en wethouder Verkeer, Caroline Klaver-Bouman, een bloemstuk bij het herinneringsmonument in Park De Paauw gelegd.

In gemeente Wassenaar staat één van de zes nationale monumenten voor verkeersslachtoffers. De gedenksteen is in 2003 geplaatst op initiatief van de heer en mevrouw Oudshoorn, die hun dochter in 2001 verloren bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg. “Deze gedenksteen is niet alleen voor onze dochter Leona maar voor alle verkeersslachtoffers in Wassenaar”, zegt meneer Oudshoorn, “hier kan iedereen rustig stilstaan om na te denken over de gestorvene”. Leendert de Lange voegt hieraan toe dat “gedenken niet aan tijd gebonden is. Deze gedenksteen op deze mooie plek biedt nabestaanden het gehele jaar een plek van troost om zo stil te staan bij hun dierbaren die omgekomen zijn in het verkeer.”
De gedenksteen bevindt zich op het eind van het pad van het Raadhuis naar de Rijksstraatweg, vlakbij het bruggetje.

Op zondag 21 november a.s. vindt de jaarlijkse herdenking verkeersslachtoffers plaats. Het initiatief van deze jaarlijkse herdenking gaat uit van de internationale organisatie FEVR (Fédération Européenne des Victimes de la Route). Dat betekent, dat alle aangesloten landen hun verkeersslachtoffers herdenken op dezelfde dag. Meer informatie over de Vereniging Verkeersslachtoffers en de jaarlijkse herdenking vindt u op
www.verkeersslachtoffers.nl.