Foto: E. v. Zonneveld.
Foto: E. v. Zonneveld. Foto:

Hockey-Silvercup, bekerwedstrijd: Kieviten Dames 1 – Forescate Dames 1

Voorschoten - Vrijdagavond was de spannende bekerontmoeting tussen de buren Forescate en Kieviten, in het KNHB Silvercup bekerduel. Het was een typische beker-avond waar alles in bleek te zitten wat bekerhockey juist aantrekkelijk maakt: veel spektakel, vuurwerk, spanning om te snijden en een verrassende winnaar.

Het landelijke Silvercup-systeem is een competitie waarin steeds de winnaar een ronde verder komt en dus de deelnemende ploegen uit de lagere klassen door overwinningen steeds sterkere tegenstanders krijgen. In een knock-out-toernooi als dit, bepaalt de vorm van de dag, ‘cupfighters-mentaliteit’ een beetje geluk en publiekssteun vaak het eindresultaat en zijn vaak veel verrassende uitslagen te zien.

In dit geval was de bekerontmoeting een treffen van bekenden, want natuurlijk kennen veel meiden elkaar bijvoorbeeld nog van school of studie, maar ook in de competitie zitten beide teams in dezelfde poule. In de competitie staat Forescate op een vijfde plek met geringe achterstand op de koplopers en is in de race voor de koppositie, terwijl Kieviten op dit moment in de poule geheel onderaan staat. Deze situatie is natuurlijk een goed recept voor spektakel en dat bleek ook uit te komen!

Forescate reisde af naar Wassenaar voor hun Silvercupwedstrijd, zonder drie vaste teamgenoten, maar versterkt door Maud en Liselot uit de MA1 en Myrthe uit de MB1. Tijdens het inlopen was er nog een beetje angst dat er niemand zou komen kijken, maar niets was minder waar, want zodra de line up begon was het publiek in groten getale aanwezig en stond heel Kievieten vol. Rode en blauwe rook, vuurwerk en trommels, niets was te gek.

De eerste twee kwarten kreeg Forescate een aantal goede kansen maar wisten de Dames helaas niet tot scoren te komen. In het derde kwart speelde Renee een mooie steekbal op Esmee, die in de cirkel de bal voor gaf op Milou. Zij scoorde de 0-1! Laat in het derde kwart was er een klein momentje van grote chaos, waardoor Kieviten in de cirkel uitkwam en met een flats de 1-1 scoorde. Het vierde kwart kregen beide ploegen nog wat kansen, maar de score bleef gelijk.
Dit betekende dus shootouts, waar wij natuurlijk niet op hadden gehoopt, maar wat voor het publiek nog meer sensatie was dan verwacht. Met een 2-2-stand schoot Anouk helaas op de paal, en Kieviten scoorde hun laatste shootout wel, wat betekent dat Forescate uit de Silvercup ligt en dat Kieviten in de volgende ronde een zwaardere tegenstander zal treffen, en nog een of meerdere spannende bekerhockey-avonden zal meemaken.

Dit is natuurlijk niet het resultaat waar Forescate op had gehoopt en voor heeft gevochten, maar een mooie opsteker voor de Kieviten. Forescate wil wel graag al het publiek bedanken voor de support en het geschreeuw, want dankzij hen was het voor beide teams een ervaring om nooit te vergeten. Daarnaast ook een bedankje naar de Kieviten voor het leuke feestje achteraf!

Op zondag 14 november staat de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Dopie D1 om 12:45 uur gepland. Helaas dat door de coronamaatregelen niemand mag komen kijken, want de Dames hebben dit weekend nog wat goed te maken.

Tekst: JvdK / AG