Wassenaarse Post

Wij ontvangen graag uw ingezonden brieven. De deadline is woensdag 09.00 uur. Wij ontvangen uw bijdrage bij voorkeur per e-mail, maar per post mag ook. Ons e-mailadres is: redactie@dewassenaarsekrant.nl. Ons postadres is: Van Zuylen van Nijeveltstraat 202, 2242 AX te Wassenaar. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden brieven en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Aanvallen op personen, beledigingen en taalgebruik kunnen redenen zijn om een brief te weigeren. Anonieme bijdragen en open brieven (gericht aan instanties en derden) worden niet geplaatst.

Gft ophalen 2022

Zoals Karel Hoorn vorige week al schreef dat het Gft ophalen in 2022 eens in de twee weken zal plaatsvinden, kan ik alleen maar onderschrijven. De stank en ongedierte zal onaanvaardbare overlast en mogelijke gezondheidsrisico’s voor de bewoners met zich meebrengen. Niet iedereen heeft de mogelijkheden om zijn container zover weg te zetten dat er geen overlast is van stank, et cetera, als men op een zomerse dag buiten wil gaan zitten.

Loop maar op een zomerse dag langs een afvalcontainer, dan is de stank niet te harden en daar wil de Gemeente Wassenaar de bewoners met een tuin mee opzadelen. Sorry, naar mijn mening zijn dit verkeerde keuzes die het gemeentebestuur genomen heeft.

Ik vertrouw erop dat dit besluit alsnog te niet gedaan wordt en in de zomermaanden wekelijks de Gft-container geleegd wordt, zodat eenieder heerlijk kan genieten van de geur van bloemen in plaats van de stank van rottend afval.

Rob van Breukelen

De stem des volks

Het stukje van Carl Doeke Eisma en het stukje van mevrouw Noordoven over slechte bestrating heeft mij doen besluiten ook een stukje te schrijven.
Het antwoord op de vraag waarom wij ‘klootjesvolk’ niets van ons laten horen is heel simpel: als je tientallen keren aanklopt bij de gemeente over een probleem, bijvoorbeeld de zeer slechte staat van onze straat (Vinkelaan), dan zullen zij dit zeker beamen nadat er al diverse keren inspectie is geweest. Maar iets doen? Nee dat is te veel gevraagd. De grootste dooddoener is: “Er is geen geld”.

Nee, natuurlijk niet. Het miljoen en meer geven we uit aan het verfraaien van de Langstraat. Dit is duidelijk heel belangrijk zodat de buitenwereld kan zien hoe sjiek het in Wassenaar is. Dat de gewone burger in de kleine straatjes hun ledematen kunnen breken omdat er geen geld is voor herstelwerkzaamheden, hebben ze geen boodschap aan.

Je geeft het op om nog te vragen en of te klagen want je stem is alleen belangrijk bij de verkiezingen en verder is men doof voor de stem van de kleine luyden.

Ans Voorham