Ed van Zelm van de stichting Poker Promotie Nederland wil graag de negatieve beeldvorming van pokeren veranderen. Foto: PR.
Ed van Zelm van de stichting Poker Promotie Nederland wil graag de negatieve beeldvorming van pokeren veranderen. Foto: PR. Foto:

Ed van Zelm organiseert benefiet
pokertoernooi in De Baron

Wassenaar - Veel mensen associëren pokeren met een geldverslindend kaartspel of illegale activiteiten. Ed van Zelm van de stichting Poker Promotie Nederland wil graag de negatieve beeldvorming veranderen. “We organiseren op 16 januari in restaurant De Baron in Wassenaar een pokertoernooi voor een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in Tanzania.”

Door Hans Beukema

Het gaat daarbij om de Stichting DINKA. “Deze organisatie heeft het verzorgen van kwalitatief beter lager onderwijs dan er nu beschikbaar is in de omgeving als doel. Daarnaast bieden zij ook onderdak aan kinderen en bereidt deze stichting hen voor op een betere toekomst. DINKA richt zich ook op het bevorderen van lokale werkgelegenheid in de regio van Arusha. Een regio in Tanzania”, legt Ed uit. Hij ondersteunt het initiatief volledig. “In totaal zeventig mensen, verdeeld over tafels van tien personen, kunnen meedoen. De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar. Iedereen is welkom. Het inschrijfgeld van € 20 per persoon gaat volledig naar DINKA.”

De Hagenaar benadrukt dat deelnemers geen geldprijzen kunnen winnen. “Iedereen kan maar een klein prijsje in de wacht slepen. Niemand gaat met lege handen naar huis. De winnaar krijgt een glazen trofee, meer zeker niet. De eigenaar stelt zijn locatie gratis ter beschikking aan ons. En voor mensen, die niet kunnen pokeren, organiseren we zelfs een workshop in De Baron.”
De stichting Poker Promotie Nederland, waar Ed de voorzitter van is, zet zich vaker in voor goede doelen.
“We hebben ook wel eens een benefiettoernooi voor het KWF Kankerbestrijding gehouden.”

Ed organiseert ook regelmatig recreatieve toernooien in De Baron waar geen geld mee te verdienen valt. “Dat zijn de Haagse Poker Kampioenschappen. Die vinden overdag plaats en dat toernooi voor DINKA ’s avonds van 19.00 tot en met 23.00 uur. Dat kan vanwege de huidige coronamaatregelen tot een knelpunt leiden. De horeca moet momenteel om 20.00 uur al de deuren sluiten. We houden de situatie rondom het aantal besmettingen nauwlettend in de gaten. De inschrijving is nog niet geopend.”