Spreekuur Groene Kamer

Wassenaar - Zaterdag 27 november houdt de Groene Meent voor de tweede keer spreekuur in haar Groene Kamer in Bibliotheek Wassenaar. Op deze zaterdag kun je van 10.00 – 12.00 uur terecht met vragen over hoe je je kledingkast kunt verduurzamen. We geven informatie, tips en tricks over dit onderwerp, en laten zien hoe het ook kan. Er is al veel te winnen met kleding hergebruiken of recyclen. Is het echt nodig om mee te gaan met de ‘trend’ van twaalf collecties goedkope kleding per jaar? En ook de manier waarop we soms met kleding omgaan is niet altijd erg duurzaam, bijvoorbeeld als het gaat om wassen! En er zijn echt alternatieven, die we graag aan je voorleggen.
Een van de initiatieven die we vanuit de Groene Meent hebben uitgevoerd is de kledingknapzak. We leggen je er alles over uit, tijdens het spreekuur. Er zijn drie soorten: voor dames, voor kinderen en voor jeugd. Je kunt je tijdens het spreekuur opgeven, en anders kan dat ook via onze site:
www.groenemeent.nl/kleding-knapzak. En, met de feestdagen voor de boeg hebben we een dames knapzak ‘feestkleding en feestschoenen’ gemaakt, die vanaf het spreekuur in de Groene Kamer zal staan. Het principe van een knapzak is dat je eruit haalt wat je leuk vindt en er in doet wat je zelf niet meer draagt maar nog wel van goede kwaliteit is. Zo kan je een ander plezier doen met de kleding die jij niet meer leuk vindt, en jij hebt lol van de kleding van een ander! Een soort tweedehandswinkel, maar dan in je eigen woonkamer. Zien we je 27 november in de bibliotheek?


Repair Café Voorschoten

Voorschoten - Zaterdag 27 november a.s. is Repair Café Voorschoten weer geopend van 10.00 tot 15.00 uur in het atelier Zij aan Zij in de passage aan de Schoolstraat 100 en 108 in Voorschoten.
Het wordt alweer de laatste reparatiedag van dit jaar, maar wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij volgend jaar weer iedere laatste zaterdag van de maand geopend zijn. Alleen de maanden augustus en december zijn wij gesloten.
Ook 27 november a.s. staan wij met onze groep vrijwilligers weer klaar voor het herstellen van alle defecte huishoudelijke apparaten, zoals broodroosters, stofzuigers, koffiezet- en scheertoestellen en lichtarmaturen. Kortom alle apparaten met een snoer en stekker. Daarnaast bent u ook welkom voor kleding- en textielreparaties, kapot meubilair en speelgoed en kleine fietsreparaties en kunnen wij uw messen en scharen slijpen.
Een bezoek aan het Repair Café Voorschoten is kosteloos, maar voor benodigde onderdelen zoals stekkers, snoeren, lampen en batterijen vragen wij wel een kleine financiële vergoeding. Ook een vrijwillige financiële bijdrage van iedere bezoeker wordt op prijs gesteld, waarvan wij weer gereedschappen en materialen kunnen aanschaffen.
Voor overige informatie verwijzen wij u naar onze site
www.repaircafevoorschoten.nl of
www.repaircafenederland.nl.
Repair Café Voorschoten wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemiva-SVG Groep, de firma Heijmans en het Albert Heijn Filiaal Voorschoten.


Aan de leden van de Wassenaarse Hengelsportvereniging,

Wassenaar - In verband met de corona-ontwikkelingen zal de aangekondigde Algemene Ledenvergadering van de Wassenaarse H.S.V. (WHSV), die gehouden zou worden op vrijdag 26 november 2021, niet doorgaan. De volgende jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de W.H.S.V. zal te zijner tijd worden gehouden wanneer de omstandigheden dit toelaten. De wedstrijdvissers krijgen een aparte uitnodiging van de wedstrijdleiding van de WHSV, om de wedstrijdzaken in besloten kring te behandelen.


Beste Bingo-spelers van Kerkehout e.o.

Wassenaar - Door de opgelegde coronamaatregelen, onder andere een beperkt aantal bezoekers, zal met pijn in ons hart de ‘KerstBingo’ van 10 december a.s. in het buurtcentrum aan de Charlottestraat 5 in Kerkehout niet doorgaan. Ik hoop dat u er begrip voor heeft en hoop snel op betere tijden. We zien u graag op vrijdag 28 januari 2022.
Wij wensen u allen hele fijne feestdagen, een gezellige jaarwisseling maar vooral een gezond 2022.

Peter Hillenaar en alle medewerkers


Afscheid diaken George Brink

Wassenaar - Diaken Brink, locatiereferent in Wassenaar, bereikt op 23 december 2021 de AOW-gerechtigde leeftijd en zal dan de parochie H. Augustinus verlaten. De afscheidsviering staat gepland op: Zondag 12 december a.s. om 14.00 uur in de Sint Jozefkerk te Wassenaar. Aansluitend zal er een afscheidsreceptie zijn in De Warenar, Kerkstraat 75 te Wassenaar, van 16.00 - 18.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur). Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld.
Vriendelijk verzoek om u aan te melden voor de viering en/of de receptie. U kunt dit doen door tot uiterlijk 2 december een mailtje te sturen naar:
secretariaat@parochie-augustinus.nl.
Voor de receptie in De Warenar is een QR-code of recente negatieve PCR-test verplicht.