Sinterklaas bezoekt Voorschoten

Voorschoten - Op uitnodiging van de Voorschotense Centrumondernemers brengen Sinterklaas en zijn Pieten samen met de ‘Pietenband van Laurentius’ op zaterdag 20 november een bezoek aan het centrum van Voorschoten. In verband met de coronamaatregelen stopt Sinterklaas niet onderweg om handjes te geven, maar rijdt hij door het centrum.
Zijn tocht begint om 10.00 uur bij de Kruispuntkerk. Hij rijdt dan via de Schoolstraat naar de Schoolstraat-Zuid, steekt daar over naar de Voorstraat en rijdt dan door naar het Treubplein. Vanaf het Treubplein rijdt hij wederom door de Schoolstraat naar het Deltaplein alwaar het eindpunt is van deze tocht.
De kinderen kunnen helaas geen handjes schudden met Sinterklaas, maar wel een tekening geven aan de Pieten. De tocht vindt plaats van 10.00 – 12.00 uur.


Bazaar annex Kerstmarkt zaterdag
20 november a.s.

Wassenaar - Aanstaande zaterdag is er weer Bazaar en Kerstmarkt in onze Sint Jozefkerk. Er zijn veel kerstspullen, ook serviesgoed, er is een loterij. Openingstijden: 10.00 – 16.00 uur.
Het goede doel is: MAX Foundation. U las dit al in de vorige editie van De Wassenaarse Krant. De opbrengst van de Bazaar is voor waterputten en sanitair in een aantal ontwikkelingslanden, vooral in het belang van kinderen.
Het tweede goede doel is de ‘MAMA’S’. Sterke Afrikaanse vrouwen komen op voor hun seksegenoten: ondersteuning door middel van scholing en leertrajecten.
U bent van harte welkom. QR-code wordt gecheckt, a.u.b. mondkapje tijdens het lopen, en er is één looprichting.
Tot zaterdag!


Jong zangtalent bij PJPJ in Cultureel
Centrum Voorschoten

Voorschoten - Op zaterdagavond 20 november (aanvang 20:00 uur) komt de jonge jazz-zangeres Katrina Kabinecka met haar band optreden in het Cultureel Centrum (Prinses Marijkelaan 4) bij Podium Jong Professionals Jazz. Katrina komt uit Letland en ontdekte als jong kind haar liefde voor muziek. Katrina is dit komend seizoen bezig met het behalen van haar bachelordiploma jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij volgt regelmatig masterclasses van gerenommeerde professionals. Katrina won al diverse prijzen in competities voor jong talent en participeerde in verschillende landen op festivals en in muziekprojecten waaronder ‘Riga Jazz Stage’, ‘Ümbria Jazz’, ‘Saulkrasti Jazz’, ‘Swingin’ ‘Saxonia’ en ‘Ventspils Groove’. Zij treedt regelmatig op als zangsoliste en als achtergrondzangeres. Ook deelde de Letse het podium met vele musici in Letland maar ook in andere Europese landen. Katrina treedt 20 november op met Aseo Friesacher op piano, Snorri Skúlason op bas, Prentice Povey op drums en Paul Beskers op saxofoon. Zij zullen op deze avond jazz-originals, hedendaagse composities en bekende jazz-standards uitvoeren. Zie voor meer info over deze en andere jazzconcerten: www.pjpj.nl


Brahms’ Requiem voor de levenden

Voorschoten - Op zondagmiddag 21 november a.s. laten Vox Clara en Vox Polyphonia onder leiding van Maria Rosenmöller het indrukwekkende Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms klinken in de Dorpskerk te Voorschoten. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Herman Lodder en Frank den Herder. Het is een van de meest geliefde en troostrijke stukken uit de klassieke muziek. Een requiem voor de levenden: stemmig, krachtig en ontroerend. November is traditiegetrouw de maand waarin we de overledenen herdenken. Stilstaan bij wie zij waren en voor ons betekenden, geeft ons de veerkracht om door te gaan en op onze beurt van betekenis te zijn. De muziek van Brahms draagt onze herinnering en geeft troost en hoop. De rijke teksten en prachtige koor- en pianoklanken zorgen voor een ingetogen en intiem karakter van deze bijzondere uitvoering. Muziek voor de levenden!
Vox Clara/ Vox Polyphonia (o.l.v. Maria Rosenmöller) – Ein Deutsches Requiem van Brahms.
Dorpskerk Voorschoten.
Aanvang: 16.00 uur.
Toegang: gratis.


Gezinskerk 
Wassenaar

Wassenaar - Komende zondag 21 november vieren we met de kinderen op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, het feest van Christus Koning. Gezinnen zijn van harte welkom in de Eucharistieviering van 09.30 uur in de Sint Willibrorduskerk (Kerkstraat 77). Er zijn twee kinderwoorddiensten: voor kinderen van groep 1 t/m 3 en voor kinderen vanaf groep 4. We denken na over het Koningschap van Jezus. Wat voor een Koning is Hij? Hij is Koning van Liefde! We verwerken dat in knutselwerkje.


Muziek Matinee
in de Messiaskerk afgelast

De Muziek Matinee van zondag 21 november a.s. kan helaas niet doorgaan.


Sinterklaasvoorstelling
Stichting Kruidnood

Wassenaar - Stichting Kruidnood organiseert een sinterklaasvoorstelling in Theater Warenar op woensdag 24 november a.s.... Op herhaling: ‘Sinterklaas… en de niet echte Piet'.
Wanneer blijkt dat Sinterklaas dit jaar handen tekortkomt, biedt een schoonmaakster haar hulp aan. De Pieten twijfelen of dit mogelijk is en onderwerpen haar aan een aantal moeilijke vragen.
Het is een leuk stuk met veel herkenbare Sinterklaasliedjes geregiseerd door Cocky. Het wordt weer een gezellige boel in het theater met Heer Piet, Bossebollie, Wauwietje, Makkiezakkie, Krakkemikkie, Gossiepossie, Rappebassie de dans- en zaalpieten en natuurlijk... Toetsie Dé Muziekpiet. De middag zal spannend, grappig en kleurrijk zijn.
Theater Warenar, Kerkstraat 75, Wassenaar. Aanvang: Eerste voorstelling 13.30 uur - zaal open 13.00 uur. Tweede voorstelling 15.30 uur - zaal open 15.00 uur. Prijs: € 4,50 per kaartje. Kaartjes kunnen online besteld worden via warenar.nl//kruidnood