Zittend v.l.n.r. Susanne Rodenburg en Peter van den Berg, staand v.l.n.r. Marcel Vermeulen en Mathijs Vermeulen. Foto: Lydia Hendriksen.
Zittend v.l.n.r. Susanne Rodenburg en Peter van den Berg, staand v.l.n.r. Marcel Vermeulen en Mathijs Vermeulen. Foto: Lydia Hendriksen. Foto:

Ekoplaza, voor goed gezond en geweldig lekker eten

Wassenaar - Al jarenlang biedt de familie Vermeulen Wassenaarders een ruim aanbod van gezonde en verantwoorde (vers-) producten. Vader Marcel begon 50 jaar geleden met de verkoop van biologische producten op het Wassenaarse Dorpsplein en later in de Brinkhof Passage. Daarna volgde het Reformhuis in de Johan de Wittstraat, een echt begrip in Wassenaar. Hier kon men terecht voor onder meer biologische voeding, natuurlijke huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen. Ruim 10 jaar geleden nam Mathijs het stokje over van zijn vader. De zaak verhuisde naar de Langstraat en is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig Ekoplaza-filiaal.

Door Lydia Hendriksen

Mathijs legt uit wat Ekoplaza nu zo bijzonder maakt. “Bij ons hoef je niet meer de keuze te maken tussen een biologisch of ‘gewoon’ product. Dat hebben wij al voor je gedaan. Onze producten zijn namelijk onbespoten, niet bewerkt en bevatten geen onnatuurlijk toevoegingen. En natuurlijk houden wij rekening met het milieu door zo min mogelijk plastic verpakkingsmiddelen te gebruiken. Voorheen hadden wij een beetje een alternatief imago en werd weleens de term ‘geitenwollensokken’ gebruikt. De laatste jaren zien wij een duidelijke verschuiving. Ekoplaza is een supermarkt die de klanten helpt met een gezonde en biologische leefstijl. Voor mensen die het belangrijk vinden dat producten als groente, fruit maar ook vlees en brood rijk zijn aan smaak en volop voedingsstoffen bevatten.”

Waarvoor moet men bij Ekoplaza zijn? “Wij worden wel eens gezien als een soort delicatessenwinkel en dat klopt ook wel. Wij verkopen gezonde, biologische voedingsproducten maar leggen de nadruk op de smaak. Wij willen laten zien dat we vooral het aspect ‘lekker’ heel belangrijk vinden. Daarom vind je bij ons naast de dagelijkse boodschappen ook allerlei soorten koek, banket en borrelhapjes. Wij bieden recepten aan voor verschillende dagelijkse maaltijden maar ook voor feestelijke voorgerechten en heerlijke taarten en desserts. En alle ingrediënten zijn bij ons in de winkel verkrijgbaar.”

De dagelijkse leiding van Ekoplaza in de Langstraat is in handen van Susanne Rodenburg en Peter van den Berg. Samen met hun team zorgen zij ervoor dat elke klant zich welkom voelt en kennen dan ook meer dan de helft van de klantenkring persoonlijk. Continue onderzoeken zij de wensen van de klant en zorgen ervoor dat er aansluiting is tussen vraag en aanbod, dus tussen behoefte van de consument en aanbod van het assortiment. En dat betekent dat er ook ruimte is voor innovatie, nieuwe producten en nieuwe service-aspecten. Zo is sinds kort een uitstalling van verschillende Dille en Kamille-artikelen te vinden in de winkel. Deze artikelen, zoals keukenbenodigdheden, zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Inspirerend, makkelijk en ook nog eens duurzaam!
Ekoplaza denkt mee met de klant en zorgt voor gemak. Zo hoeft de klant niet te sjouwen met boodschappentassen maar kunnen de aankopen bij het afhaalpunt achter de winkel met de auto opgehaald worden. Ook bezorgt Ekoplaza 6 dagen per week boodschappen aan huis. Binnen Wassenaar zelfs kosteloos!

Nieuwsgierig geworden naar Ekoplaza? Kom langs voor geweldig lekkere producten en feestelijke jubileumaanbiedingen. Kortom, Ekoplaza is uw bezoek meer dan waard!

Ekoplaza Wassenaar
Langstraat 63
(070) 511 18 20
www.ekoplaza.nl
wassenaar@ekoplaza.nl