De WZK-toppers, van links naar rechts: Matthijs de Rooij. Sebastian Lopes Cardozo, Arda Naci en Casper de Wit. Foto: PR.
De WZK-toppers, van links naar rechts: Matthijs de Rooij. Sebastian Lopes Cardozo, Arda Naci en Casper de Wit. Foto: PR. Foto:

WZK-toppers bij de NK estafette

Wassenaar - Op zondag 16 november werden in het mooie zwemcentrum in Rotterdam de Nederlandse Estafette Kampioenschappen gezwommen. Een bijzondere wedstrijd waarbij in de ochtenduren de iets jongere zwemmers mogen racen en in de middag zijn de zwemmers in de categorie open (senioren) aan de beurt.

WZK had verschillende estafetteteams ingeschreven maar het was afwachten wie er geplaatst zou worden. Alleen de snelste teams van Nederland mogen namelijk meedoen. En wat bleek? Onze jongens junioren 1-2 (geboren in 2008-2009) waren geplaatst! 4 zwemmers van WZK, aangevuld met 1 zwemmer van Fijenoord Albion konden deelnemen aan deze grote wedstrijd. Onze kanjers, Matthijs de Rooij, Arda Naci, Casper de Wit en Sebastian Lopes Cardozo gingen vol enthousiasme naar Rotterdam!

Het team moest 4 verschillende estafettes zwemmen. Ze begonnen met 4x50m rugslag en zwommen allemaal de sterren van de hemel! Matthijs met een PR van 2 seconden en alsof het was afgesproken deden de andere 3 zwemmers dit ook. Slotzwemmer Sebastian ging als 4e het water in en een indrukwekkende sprint zorgde ervoor dat hij 1e werd in de serie. Zelfs de speaker was onder de indruk!
Hierna volgde de 4x50m schoolslag. Heel netjes gezwommen maar met vooral een bijzondere prestatie van Matthijs die maar liefst 7 seconden van zijn persoonlijke PR af wist te snoepen. Iedereen blij natuurlijk. Bij de 4x50m vrije slag wisten de jongens beslag te leggen op een fraaie 5e plek. Daarmee versloegen ze diverse teams die in de eredivisie zwemmen. Compliment voor deze kanjers want dit is echt een hele mooie prestatie!

Tot slot werd afgesloten met de 50x50m wisselslag. En ook hier werd weer een dikke PR op de klok gezet en dat na een inspannende ochtend. De wedstrijd was net even anders dan normaal. Twee dagen voor de wedstrijd werd bekend dat de wedstrijd zonder publiek georganiseerd moest worden dus was de sfeer in het zwembad echt anders dan gebruikelijk. Helaas geen juichend en stampend publiek om de zwemmers aan te moedigen. De ouders van de WZK-deelnemers konden er gelukkig wel bij zijn. Zij hadden zich aangemeld als medewerker voor deze wedstrijd en konden daardoor de prestaties van hun kind van nabij volgen. Gelukkig, want het is wel erg jammer als je kind deelneemt aan een NK en je als ouder daar niet van kunt genieten.

WZK is super trots op onze helden. Ze startten bij de wedstrijd als 9e geplaatst en wisten te eindigen op plek 7. Dat is echt iets om trots op te zijn!