Geen Sinterklaasintocht dit jaar, maar wel een speurtocht! Doe jij ook mee? Foto: Archief DWK.
Geen Sinterklaasintocht dit jaar, maar wel een speurtocht! Doe jij ook mee? Foto: Archief DWK. Foto: Iris Oostlander

Geen Wassenaarse intocht voor Sinterklaas

Helaas heeft ook hier de organisatie moeten besluiten om de intocht van Sinterklaas in Wassenaar, die gepland stond voor zondag 21 november, af te gelasten. De ingevoerde maatregelen per 12 november jongstleden zijn zodanig, dat een intocht niet te organiseren valt. Zo moet er naast een omheind (Berkhei-)terrein met QRcode-check, tevens sprake zijn van zitplaatsen. Dit betekent dat niet iedereen die dat wil, ook daadwerkelijk erbij kan zijn. Ook de wandeltocht van Sinterklaas door het centrum vindt geen doorgang, nu de organisatie geen anderhalve meter afstand kan waarborgen, zeker als het (te) druk wordt.

In plaats daarvan zal er een speurtocht in het centrum worden uitgezet, waar alle kinderen aan mee kunnen doen. De flyers van deze speurtocht zijn vanaf woensdag 24 november aanstaande in de winkels in het centrum te vinden, maar ook op de website
www.winkelsinwassenaar.nl. Lever de flyer tot en met zaterdag 4 december in bij de bibliotheek. Uit alle goede inzendingen worden een aantal cadeautjes verloot, die Sinterklaas voor hen achterlaat.

Op zaterdag 4 december zouden kinderen alvast hun pietendiploma kunnen halen in het centrum, zodat, als ze groot en sterk genoeg zijn, ze direct als Piet bij Sinterklaas aan de slag zouden kunnen gaan. Ook dit kan door alle maatregelen helaas niet doorgaan.