Mariëlle Corel met Eliza van den Oever-Pronk. Eliza is uitgeroepen als beste pitcher van het toernooi. Zij speelt Silver league bij Red Lions te Rijswijk. Foto: PR.
Mariëlle Corel met Eliza van den Oever-Pronk. Eliza is uitgeroepen als beste pitcher van het toernooi. Zij speelt Silver league bij Red Lions te Rijswijk. Foto: PR. Foto:

Speelster van SV Wassenaar speelt mee met het
Nederlands damessoftbalteam 35+ (Dutch Old Stars)

Wassenaar - Een enorme internationale ervaring, de belevenis van Mariëlle Corel, softbalspeelster van SV Wassenaar met haar deelname in het Nederlandse damesteam aan de Europeanmasters 35+ toernooi te Sant Boi in Spanje in oktober. Mariëlle vertelt hieronder over de ervaringen met het Nederlandse Softbalteam 35+ in Barcelona, Spanje en de deelname aan het European Masters cup eind oktober.

Mariëlle Corel is softbalspeelster van SV Wassenaar speelt al sinds haar jeugd bij deze club. Mariëlle speelt softbal vanaf haar zevende en in haar softbalcarrière speelde ze ook bij de Birds (Zoetermeer), hoofdklasse bij Terrasvogels (Santpoort) en bij DSC74 (Haarlem). Daar werd zij met haar team in 2003 landskampioen.
Uiteindelijke keerde ze toch weer terug bij SV Wassenaar en speelt nog steeds in het eerste softbalteam. Zij is ook de drijvende kracht bij SV Wassenaar bij de softbal en heeft in 2020 met Sandra Wessel de beeball en honkbalpupillen opgestart.

De invitatie voor deelname aan het European Masters 35+ toernooi kwam tot stand via contacten die ze nog had uit het verre verleden. Zij werd gevraagd om als voormalig topspeelster deel te nemen. Daaraan heeft ze geen moment getwijfeld. Het werd een weerzien met vele speelsters waar ze in de afgelopen jaren mee of tegen gespeeld heeft.

In dit toernooi speelde naast Nederland de volgende landen mee: Denemarken, Zweden, Italië, Spanje en Hongarije. Het toernooi duurde vier dagen.
Mariëlle speelde gedurende drie wedstrijden als catcher en twee wedstrijden op het derde honk, dit onder de bezielende leiding van Aubrey Martina (Silver Leaque Coach Eurostars / Capelle a/d IJssel).
De eerste wedstrijd tegen Hongarije werd met een 7-0 overwinning afgesloten, de tweede wedstrijd speelde Nederland tegen Zweden, deze werd met 17-0 gewonnen, de derde wedstrijd tegen Spanje werd nipt met 1-0 gewonnen. Hier sloeg Mariëlle het winnende punt binnen. Helaas werd tegen de professionals van Italië met 12-1 verloren. De laatste wedstrijd werd tegen Denemarken gespeeld en gewonnen met 6-0. De finalewedstrijd is als gevolg van enorme regenval niet gespeeld. Door onderling resultaat werd Italië Europees Kampioen, Nederland eindigde als tweede.

Mariëlle was tijdens het toernooi de vierde beste slagvrouw met een slaggemiddelde van .545 en had de meest gestolen honken (3).