Annemiek van Soest. Foto: PR.
Annemiek van Soest. Foto: PR. Foto:

Het gesprek over de wezenlijke dingen

Wassenaar - “Hoe gaat het? Goed hoor!” Bijna iedereen heeft wel oppervlakkig contact met mensen in de buurt. Maar je wilt ook wel eens praten over wat je écht bezighoudt.
Soms kun je je in een gesprek wat verloren voelen en heb je behoefte aan verdieping. Dat is de reden waarom Annemiek van Soest in samenwerking met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) ontmoetingen organiseert waarbij een gesprek ongestoord over de wezenlijke dingen in het leven kan gaan.
Tijdens de ontmoeting is er ruimte voor eigen inbreng: Wat houdt je bezig op dit moment? Onderwerpen die langskomen zijn bijvoorbeeld: wat betekent vriendschap voor mij, wie of wat is een inspiratiebron voor mij, hoe verhoud ik me tot de natuur, hoe communiceer ik met anderen?
Ook mensen die het spannend vinden om een gesprek te beginnen, zijn van harte welkom, er heerst een open en vertrouwelijke sfeer in de groep. Nieuwe deelnemers worden vanzelfsprekend opgenomen.
Annemiek vertelt over de opzet van de bijeenkomsten: “Het belangrijkste is dat je geïnteresseerd bent in het verhaal van de ander. Behalve vertellen over wat je bezighoudt, gaan we ook meer aandacht besteden aan het stellen van goede vragen. Hierbij spelen we met de Socratische gespreksvoering. Met een goede vraag leer je de ander kennen en verdiep je het contact”.
De ontmoetingen vinden plaats op elke eerste dinsdag van de maand. Van 14:30 tot 16:30 uur bij SMOW, aan de Van Heeckerenstraat 2 in Wassenaar. Er is voldoende ruimte om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.
De eerstvolgende keer is op dinsdag 7 december.
Annemiek van Soest is onderzoeker en een ervaren gespreksleider. Meer informatie en aanmelden: tel. 06 40 40 39 16 of e-mail:
info@annemiekvansoest.nl