Jeugdagent Rosalie Kuit. Foto: René de Wit
Jeugdagent Rosalie Kuit. Foto: René de Wit Foto: rdw

Wassenaarse jeugdagent stelt zich voor

Vorige week werden de vier wijkagenten voorgesteld en werd er mede gedeeld dat Wassenaar een nieuwe Jeugdagent heeft. Hierbij stelt de nieuwe Jeugdagent Rosalie zich voor.

Door Jan Pieter Becker

De problemen waar jongeren mee te maken hebben zijn divers en net zo serieus als die van een volwassene. Bij jongeren heb je alleen soms een andere aanpak nodig en valt en staat het contact met hoe benaderbaar je bent als agent. Daarom heeft Wassenaar sinds kort een nieuwe jeugdagent: Rosalie Kuit.

Al 15 jaar is Rosalie werkzaam binnen het politievak waarvan zij de laatste jaren gewerkt heeft in Haarlem. Met enthousiasme en veel ervaring verblijdt zij nu haar komst voor alle jeugdigen in heel de Gemeente Wassenaar. “Ik wil graag echt iets voor de jongeren betekenen. Als jeugdagent zet ik me in om signalen op te pakken en jongeren de hulp te bieden die ze nodig hebben. Soms zie je dat jongeren al bezig zijn met lichte criminele activiteiten zoals winkeldiefstal, vernielingen plegen en zelfs ook drank-drugsgebruik. Samen met onze ketenpartners probeer ik ervoor te zorgen dat de jongeren inzicht gaan krijgen in hun eigen handelen en op die manier hoop ik ervoor te zorgen dat de jongeren niet uitgroeien tot een volwassene met een criminele loopbaan”, aldus Rosalie.

Rosalie is binnen het politiebureau Wassenaar betrokken bij alle zaken waarin kinderen of jongeren een rol spelen. Daarbij houdt zij contact met de middelbare scholen, bureau Halt, jeugdzorg, jongerenwerk, veilig thuis en uiteraard de jongeren zelf.

“Als jeugdagent komt ik in actie als kinderen of jongeren de wet overtreden maar ook als je als jongere zelf het slachtoffer bent van een misdrijf. Sommige jongeren hebben problemen die niet altijd zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Dit maakt mijn werkterrein heel breed, denk bijvoorbeeld aan overlast, verdovende middelen, sexting, problemen op school, pesten en geweld, maar ook signalen van huiselijk geweld of verstoorde gezinssituaties. Ik wil proberen te voorkomen dat jongeren probleemgedrag gaan vertonen en uiteindelijk verkeerde keuzes gaan maken.”
Uit allerlei onderzoeken blijkt dat de jeugd veel last heeft gehad van de coronamaatregelen. Voor jongeren is het een onrustige tijd, lange tijd konden ze niet naar school of naar hun sportclub. Ook nu is het leven nog niet hetzelfde als voor de pandemie. Heb je vragen of wil je om andere reden in contact komen met de Jeugdagent? Bericht haar via Instagram:
Jeugdagent_Wassenaar of bel 0900-8844. (Bij spoed 112)