(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Hot club de Wassenaar!

Wassenaar - Uitverkocht! Het tweede concert van Jazz Sociƫteit Wassenaar op de nieuwe locatie was wederom een groot succes op 7 november. De gezellige ambiance in het Deijlerhuis was gewoonweg te klein om alle belangstellenden toegang te verschaffen. De reden: Jimmy Rosenberg. Deze levende legende staat aan de vooravond van een internationale tournee, maar bleek uiteindelijk gelukkig toch nog te kunnen optreden hier. Met Fremdo Rosenberg op contrabas en Faifie Reinhardt (ja, familie van) op ritme gitaar werd op deze zondagmiddag een fenomenale Sinti-jazzmiddag verzorgd.

Jimmy heeft in zijn leven al op jonge leeftijd enorme muzikale hoogtepunten meegemaakt, maar kende ook enkele persoonlijke dalen. Zijn linkervingers die nu nog razendsnel over de hals van de Gibson gitaar uit 1950 bewegen dreigen deels af te sterven dankzij zijn levensstijl. Misschien valt de schade mee, maar anders is niet alle hoop verloren. Zijn voorbeeld Django Reinhardt moest na een brand in de woonwagen uiteindelijk twee vingers missen. Volharding en muzikaal talent hebben de liefhebbers van swing manouche nog heel veel moois gebracht daarna.
Jimmy kwam met zijn gevolg in het Deijlerhuis. Een groepje mannen waar familiebanden doorheen liepen, en dat een grote verbondenheid uitstraalde.
Twee keer 45 minuten Gypsy jazz, soms opzwepend, soms betoverend. Een puike programmering van JSW!

Volgende keer is het tijd voor de meer mainstream jazz van het Paul van der Feen Quartet. Op zondag 12 december vanaf 16.00 uur. Saxofonist John Coltrane is zijn grote voorbeeld. De afgelopen jaren speelde Paul met allerlei giganten uit de jazzwereld. En nu dus in Wassenaar. Hij wordt deze middag begeleid door toetsenist Karel Boehlee, contrabassist Frans van der Hoeven en ex-Wassenaarder Franc Auf dem Brinke op drums.

Tijdig reserveren via
www.jazzsocieteitwassenaar.nl is ook ditmaal verstandig!

Tekst: Marcel Franken