De deelauto's met een aantal deelnemers. (Foto: PR)
De deelauto's met een aantal deelnemers. (Foto: PR) Foto:

Verdubbeling van het aantal elektrische deelauto’s

Wassenaar - In Nederland is het aantal elektrische deelauto’s in een jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit nieuwe jaarcijfers over de ontwikkeling van autodelen in Nederland die gepubliceerd zijn door CROW. Waren er in maart 2020 nog 5.200 elektrische deelauto’s, in maart 2021 waren dit er al 11.500. Die cijfers zijn niet zo raar als je weet dat de meeste privé aangeschafte auto’s 95% van de tijd stilstaan: zonde van de ruimte die de auto inneemt, de maakkosten, en alle vaste lasten die bij het bezit van een auto horen. Door allemaal in te zetten op ‘hebben’ in plaats van ‘samen delen’ is de wereld vol met spullen die we de helft van de tijd niet gebruiken. Dit geldt ook voor autobezit.

In Wassenaar staan twee elektrische deelauto’s van Samen Slim Rijden. Wij – de 23 huidige deelnemers van SSRW - zijn heel blij en trots op het feit dat de gemeenteraad het amendement ‘Samen Slim Rijden’ met een meerderheid heeft gesteund tijdens de begrotingsbehandeling van vorige maand. Inzet van dit amendement is om nog voor het einde van het jaar het aantal deelauto’s te verdubbelen naar 4. Zo stijgen we in Wassenaar boven de landelijke trend uit: we gaan dan in 1 jaar van 1 naar 4 elektrische deelauto’s in ons dorp. Wij danken alle raadsleden die voor dit amendement stemden.

Alle vier de auto’s zijn straks te gebruiken door elke deelnemer van Samen Slim Rijden Wassenaar. De twee auto’s die we nu met meer dan twintig deelnemers delen staan op vaste parkeerplekken met een laadpaal bij de Warenar en de Haven. Waar de andere twee auto’s komen te staan, dat hangt van de nieuwe deelnemers af: ook jij kan dus invloed hebben! Wil je ook schoon, modern en stil rijden, minder blik in je buurt en geen gedoe (dus geen APK, geen wegenbelasting, geen verzekering)? Dat kan! Maak een proefrit met een van onze auto’s en wordt deelnemer.

Mocht je meerdere mensen in je eigen buurt overtuigen, dan kan het wel eens zo zijn dat een van de nieuwe deelauto’s bij jou in de buurt wordt neergezet.

Geïnteresseerd? Geef je op voor een proefrit via de website
www.samenslimrijdenwassenaar.nl en vul ook onze enquête. Op onze website vind je ook meer informatie over prijzen en rekenvoorbeelden.

We hopen je snel te zien!