Foto: Lydia Hendriksen
Foto: Lydia Hendriksen Foto:

Isosel, voor een behaaglijke vloer en een beter klimaat

Wassenaar - De energiekosten blijven almaar stijgen, het milieu heeft het hard te verduren en met de duurzaamheid wil het nog niet helemaal lukken. Allemaal redenen waarom isolatie van woningen en gebouwen belangrijk is en steeds belangrijker wordt. Dat was ook de filosofie van Selman Benloued enkele jaren geleden. Hij zag kansen om hierop in te springen. Dat resulteerde in de start van Isosel, een bedrijf dat vloeren en daken isoleert op een uiterst milieuvriendelijke manier.

Door Lydia Hendriksen

Selman is oprichter en eigenaar van Isosel, een bedrijf dat hij 4 jaar geleden startte en dat momenteel een geweldige groei doormaakt. Isosel is gevestigd in Kerkehout, de Wassenaarse wijk waar Selman is opgegroeid en nog steeds woont. Voordat Isosel van start ging heeft Selman onderzoek gedaan naar product en markt. Hij kwam uit op Tonzon vloerisolatie, een milieuvriendelijke wijze van isoleren met fantastische resultaten. Selman is, net als zijn collega’s, getraind en gecertificeerd om Tonzon vloerisolatie te installeren.
Selman legt uit hoe hij te werk gaat. “Via onze website komen de aanvragen binnen. Ik maak een afspraak met de potentiële klant en verricht gratis een inspectie in de kruipruimte en demonstreer het product middels een miniatuur voorbeeld. Vervolgens maak ik een voorstel voor de isolatie en stel een offerte samen. Als de klant akkoord gaat, dan zorgen wij ervoor dat binnen een week of zeven de isolatie geïnstalleerd wordt. Dit is meestal in één dag gebeurd. De klant heeft daarna een vloer met een aangename temperatuur, is verlost van vochtproblemen en bespaart aanzienlijk in stookkosten. Ook biedt de overheid de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor dit soort werkzaamheden. Daarnaast biedt Isosel ook een burenkorting aan, zodat gezamenlijk het doel om zoveel mogelijk te verduurzamen sneller wordt behaald. De besparingen kunnen dus behoorlijk oplopen!” De aanwezigheid van een kruipruimte onder de vloer is wel noodzakelijk voor het bevestigen van Tonzon-vloerisolatie. Op de bodem van de kruipruimte wordt zowel noppenfolie als bodemfolie aangebracht tegen optrekkend vocht, schimmels en bacteriën. Daarnaast wordt de onderzijde van de vloer geïsoleerd met thermokussens met een zeer hoge isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat de woning sneller op temperatuur komt, doordat de vloer minder warmte verliest. Ook zorgt het voor enorme besparingen van energie. Uit onderzoek is gebleken dat de stilstaande lucht in de thermokussens de beste isolatiewaarde heeft. Tonzon vloerisolatie isoleert beter dan de dikste pakken piepschuim, glaswol, steenwol en purschuim.

Selman heeft grootse toekomstplannen voor Isosel. Naast woonhuizen staan ook scholen, bedrijven en ondernemingen op de planning om van isolerende vloeren te voorzien. Daarnaast heeft hij plannen om Isosel te ontwikkelen tot een erkend leerbedrijf om jongeren middels opleidingen kennis te laten maken met het isoleren. “Mijn wens is om Wassenaar en Voorschoten te helpen met verduurzamen, want dat is nog nooit zo belangrijk geweest als nu!”

Wilt u weten wat bij u thuis de mogelijkheden zijn? Vul dan de offerteaanvraag in via
www.isoselvloerisolatie.nl voor een vrijblijvende inspectie en offerte.

Isosel vloerisolatie
Selman Benloued
Charlottestraat 8
Wassenaar
Tel. 06 40 32 52 58 / 085-060 28 55
www.Isoselvloerisolatie.nl
info@isoselvloerisolatie.nl