(Foto: Marjanne v.d. Velde)
(Foto: Marjanne v.d. Velde) Foto: Picasa

Mix 1 Wassenaarse Volleybal
Vereniging verslaat Leython in hun ‘eigen huis’

Wassenaar - Met de complete teambezetting (Erik, Irene, Kirsten, Mathieu, Paul, Peggy, Rik en Ruud) vertrok het Mix1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging naar Leiderdorp voor hun wedstrijd tegen Leython DC mix 2. WVV startte met zeer gedegen spel. Met geslaagde ingehouden aanvallen afgewisseld met harde afmakers werd Leython voortdurend onder druk gezet. Leython veegde in deze fase van de wedstrijd heel veel ballen van de grond op, maar kwamen in het bijzonder door de aanvalsdruk van WVV regelmatig zelf niet aan aanvallen toe. De eerste set werd uiteindelijk overtuigend via 15-16 met 19-25 door WVV gewonnen. In de tweede set had WVV soms moeite met de uitgekiende in de hoeken van het speelveld gespeelde ballen van de tegenstander. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd had, tegen het einde van de set waar de zogenaamde ‘big points’ te verdienen zijn, WVV het beste van het spel. Zodoende werd de set door WVV winnend afgesloten met 20-25. In de derde set kwam WVV op achterstand. Leython begon namelijk de set met de sinds enkele seizoenen bij de mix toegestane opstelling van 4 heren en 2 dames. De grotere aanvalskracht die dit opleverde werd in de tussenstand zichtbaar, 15-12. Op dat moment kwam de aanwezigheid van WVV-trainer Ali, die de taak van coach op zich genomen had, goed van pas. Dankbaar maakte de WVV-ers gebruik van zijn strategische tips en het ‘lezen’ van de tegenstander. Dit feit heeft er zeker toe bijgedragen dat de eerdere achterstand via 18-18 werd omgezet in een kleine voorsprong wat uiteindelijk ook de setwinst met 21-25 opleverden. In de laatste (4e) set was Leython zichtbaar moegestreden. WVV bleef daar en tegen alert volleyballen. Leython kon geen vuist meer maken waardoor mede door de gedegen aanval van WVV zij tot een gemakkelijke setwinst van 10-25 kwamen. Al met al een mooie en verdiende 0-4 overwinning voor de WVV-ers.

Ook volleyballen? Je mag de eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen vrijblijvend meetrainen. Indien je je sportkleding en sportschoenen aandoet mag je direct meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06 24 84 82 58 of kijk op

Tekst: Jan Rijskamp