Foto: René de Wit
Foto: René de Wit Foto: rdw

Wassenaarse wijkagenten stellen zich voor

De wijkagent heeft als het ware een eigen gebied en samen met de inwoners van die wijk is er zorg voor veiligheid en leefbaarheid en het leefbaar houden, de wijkagent is iemand die met twee benen in de wijk staat waardoor problemen vaak in een vroeg stadium gesignaleerd kunnen worden. Belangrijk is dat er een goed contact is tussen inwoners en wijkagenten en dat er over en weer een goede informatiestroom ontstaat. Want dan worden de voordelen van het hebben van een wijkagent optimaal zichtbaar. Het politieteam in Wassenaar is bijzonder goed georganiseerd met een enthousiaste groep politiemensen die in ons dorp actief is. Wassenaar is in de gelukkige omstandigheid dat binnen onze dorp vier wijkagenten operationeel zijn. Misschien heeft u er al een ontmoet of gezien. Deze week stellen we ze graag aan u voor. 

Door Jan Pieter Becker

Het is goed te weten wie in welke wijk actief is als wijkagent. Op de foto staan ze van links naar rechts Bernadette Barendse, Ashley Visser, Corné Zwaan en Paul Batenburg. Vrijwel dagelijks fietsen of rijden zij door ‘hun wijk’. Bernadette is de wijkagent voor Wassenaar-Zuid en Kerkehout; Ashley is wijkagent voor het Centrum, Backershagen, Duinrell en de Wassenaarse Slag; Corné is wijkagent voor Groot Deijleroord, Maaldrift, Weteringpark en Zijlwatering en Paul is sinds kort de wijkagent voor Oostdorp & Rijksdorp.

De wijkagenten zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 (telefoongesprek wordt doorgeleid naar de desbetreffende wijkagent, is hij of zij toevallig niet aanwezig dan wordt u door middel van een belverzoek teruggebeld tijdens de eerstvolgende dienst) Bij spoed dient u uiteraard altijd 112 bellen.

Wassenaar is trots op onze wijkagenten. Ze vormen een super leuk, enthousiast en doortastend team. Op de vraag wat een wijkagent doet, roepen ze bijna in koor dat ze zich bezighouden met het leggen van contacten, problemen in de wijk proberen op te lossen, het aanhoren van wat buurtgenoten willen delen en waar mogelijk proberen gerust te stellen. Bovenal zijn ze natuurlijk voor veiligheid en leefbaarheid van hun wijken. Waar nodig, zijn ze ook inzetbaar voor hulpverlening. Als er bepaalde expertise gewenst is dan verwijzen ze door naar de juiste instantie. Ze staan in contact met de buurtverenigingen en die weten de wijkagenten inmiddels zeer goed te vinden. Maar ook buurtbewoners maken gelukkig veelvuldig melding van zaken waarvan zij vinden dat iets of iemand extra aandacht behoeft. De wijkagenten worden ondersteund door Boudewijn Lanting, operationeel specialist. De komende tijd willen de wijkagenten zo veel mogelijk te weten komen over hun wijk en mensen leren kennen. Ze zijn goed en makkelijk benaderbaar, schroom dan ook niet om contact op te nemen. Uiteraard zijn ze ook oproepbaar bij overlast 

Naast de nieuwe wijkagenten heeft Wassenaar sinds kort ook een jeugdagent. We stellen haar volgende week voor!