Officiële lancering nieuw boek Frans Micklinghoff

Officiële lancering nieuw boek Frans Micklinghoff

Vandaag, vrijdag 5 november, overhandigt auteur Frans Micklinghoff in Raadhuis De Paauw het eerste en tweede exemplaar van zijn boek ‘De Atlantikwall en de V2’s in en rond Wassenaar’ aan de burgemeester van Wassenaar, Leendert de Lange, en de voorzitter van de Tweede Kamer, Prof dr J. A. de Bruin, in aanwezigheid van verschillende sponsors die de verschijning van dit boek hebben mogelijk gemaakt.

Het 310 bladzijden tellende boek (A4 formaat met harde kaft, met 150 foto’s en kaartjes), beschrijft niet alleen hoe vanaf Wassenaars grondgebied de eerste twee V2 raketten richting Londen opstegen, maar ook hoe en waar en onder welke omstandigheden deze V2’s werden gemaakt.In het eerste hoofdstuk beschrijft de auteur uitvoerig hoe de strijd van bijna vijf dagen rond het in aanbouw zijnde vliegveld Valkenburg verliep. Daarna wordt in grote trekken een beeld geschetst hoe de vijf jaren bezetting in Wassenaar verliepen en de bevrijding werd gevierd. Ook worden alle monumenten in Wassenaar die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog uitvoerig beschreven. 

Kenmerkend voor dit boek is dat vooral op de achtergrond van hoe Hitler zijn gang kon gaan, de aanloop naar de inval, de aanleg van de Atlantikwall, en hoe het verder ‘zover had kunnen komen’, diep wordt ingegaan.

Dit boek had eigenlijk moeten verschijnen in april vorig jaar bij de herdenking van 75 jaar bevrijding, maar de corona-lockdown zette daar toen een streep door. Het boek is in de reguliere boekhandel te koop vanaf zaterdag 6 november.
Auteur Frans Micklinghoff is bij boekhandel De Kler (in de Langstraat) op zaterdag 13 november van 12.00 uur tot 16.00 uur aanwezig om te signeren.