(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Kunst in het Van Ommerenpark, een succesvol initiatief

Wassenaar – De opkomst bij de opening van de kunstexpositie in het restaurant van het Van Ommerenpark vrijdag 29 oktober om 16.30 uur was groot. Tijdens de bewonersborrel werd de tentoonstelling officieel geopend en was er veel aandacht en enthousiasme voor de tentoongestelde kunst van de bewoners die al het werk zelf hebben gemaakt. Een uitgebreide power-point-presentatie samengesteld door mevrouw Czikus Carrière, ook een bewoner, begeleidde de opening.

De geëxposeerde kunstwerken variëren van zilverwerk tot iconen en van schilderijen tot quilts. Verder zijn er wandkleden samengesteld uit zeer diverse materialen, in Russische stijl beschilderd porselein gemaakt door een dame die les heeft gehad van een bekende kunstenares uit de Sovjet-Unie en intrigerende micro-macrofoto’s van sterk uitvergrootte korstzwammen; dit werk is ook in Naturalis te bekijken. Alle tentoongestelde werken kunnen tot het eind van het jaar bewonderd worden. De heer Van Dommelen, organisator van de expositie, is meer dan tevreden met het resultaat. “Ik ben maanden bezig geweest, van het uitwerken van het idee tot het benaderen van de kunstenaars die allen bewoners zijn van de service-appartementen of van het Johannahuis. Het Van Ommerenpark is een geweldige locatie voor het tentoonstellen van alle werken en ik ben opgetogen, ook omdat deze expositie toegankelijk is voor alle bewoners van Wassenaar.”

Tot 1 januari 2022 bent u tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom de kunstwerken in het Van Ommerenpark te bekijken. U kunt uw auto parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats (de kuil).