Mimicri speelt weer…

Op 12 en 13 november a.s., aanvang 20.15 uur
Wassenaar - Mimicri speelt op 12 en 14 november in onze eigen Theater Warenar. Deze keer heeft Mimicri gekozen voor twee eenakters. Vóór de pauze ziet u ‘blauwe bruiden’ een komedie van Peter Aten. Na de pauze kunt u genieten van ‘een wonderbaarlijke nacht’ een licht absurdistische komedie van Slamowir Mrozek.
De toegangsprijs voor deze twee voorstellingen bedraagt € 15,- en er zijn geen kortingsregelingen van kracht. Omdat wij ons natuurlijk houden aan de door de overheid ingestelde maatregelen, wordt bij binnenkomst van het theater uw QR-code gescand. Om de doorloop te bespoedigen heeft Mimicri besloten om niet meer ter plekke te laten betalen. U reserveert dus uw toegangskaartjes op de voor u gebruikelijke manier, vervolgens betaalt u het verschuldigde bedrag en daarna ontvangt u een reserveringsbevestiging. Reserveren kan op de volgende manieren: telefonisch: 070 517 92 18 of via het internet op www.mimicri.nl. Op de website vindt u ook het bankrekeningnummer waar u uw betaling naar moet overmaken.


Jubileumconcert De Goede Herder Kerk

Wassenaar - Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Driesprong heeft het genoegen om u uit te nodigen voor het concert dat ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan zal worden uitgevoerd op zondag 14 november om 15.30 uur in De Goede Herder Kerk, Stoeplaan 4 te Wassenaar.
Dankzij de bijdragen van onze donateurs is de stichting in de afgelopen jaren in staat geweest om een aantal projecten in De Goede Herder Kerk te financieren, zoals een nieuw orgel (samen met het parochiebestuur), het transport van drie luidklokken die door het bisdom ter beschikking waren gesteld, de lichtkronen in de Mariakapel en recent, de acht professioneel belichte schilderijen van scènes uit het leven van Maria in de Mariakapel, vervaardigd door Judith Lansink.
Rien Calis, onze organist, zal een werk van John Stanley uitvoeren. Ton van Eck, de organist van de R.K. kathedraal St. Bavo te Haarlem en internationaal bekend, zal orgelwerken uitvoeren van J.S. Bach, M. Dupré en B. Leutert-Falch. Samen met zijn dochter Anne en Michelle Mallinger zal hij werken ten gehore brengen van J.G. Rheinberger, G.F.Händel en A. Caplet, waarbij Anne viool speelt en Michelle zingt.
Na afloop van het concert krijgt u een drankje en een hapje aangeboden. De toegang is vrij en er is geen collecte. Conform de regels van de overheid zal bij binnenkomst om een CoronaCheck-app gevraagd worden (QR-code). Gaarne tijdig aanwezig zijn.


Wandeltocht RS80

Wassenaar - Wij zijn van RandstadSerie80, kortweg RS80 en organiseren op 20 november aanstaande een wandeltocht van 25 en 15 km. U kunt zich daarvoor inschrijven via onze website, www.RS80.nl. Dit kan ook ter plaatse gebeuren maar online inschrijven heeft de voorkeur. Er zijn verschillende tijdsloten, vanaf 08.30 start de 25 km en vanaf 10.00 uur de 15 km.
De kosten zijn voor niet-leden van de wandelbond KWBN € 5,- en voor leden is het € 4,-. U kunt eventueel voor een beloning lopen, dan betaalt u € 1,50 extra. Voor een beker sparen is ook leuk als u onze overige tochten loopt! Bij inschrijving krijgt u een beschrijving van de tocht op het inschrijfbureau en de route is gepijld. Een korte omschrijving van de tocht:
Deze wandeltocht gaat eerst in zuidelijke richting. Daarna gaan we door Meijendel naar horeca-rust Boerderij Meijendel. Het is weer een erg mooie route met uiteraard ook een stukje strand erin.

Daarna gaan we weer door Meijendel en lopen de bekende trap af naar de horecarust bij de Roggewoning die is gelegen tussen verschillende sportclubs. De 15 km laat de lus naar het strand liggen en gaat na de Roggewoning samen met de 25 km verder. We laten de duinen achter ons en krijgen nog een stukje van de landgoederenroute voorgeschoteld. Daarna gaan we door het centrum van Wassenaar terug naar de start bij rksv Blauw-Zwart.
Wanneer de tocht onverhoopt niet door kan gaan vanwege maatregelen, dan kunt u kiezen om de tocht individueel te lopen op eigen gelegenheid. De inschrijving gaat 21 november open als u daarvoor kiest via de website www.wandel.nl

Sinterklaasvoorstelling Stichting Kruidnood

Wassenaar - Stichting Kruidnood organiseert een sinterklaasvoorstelling in Theater Warenar op woensdag 24 november a.s.... Op herhaling: ‘Sinterklaas… en de niet echte Piet'.
Wanneer blijkt dat Sinterklaas dit jaar handen tekortkomt, biedt een schoonmaakster haar hulp aan. De Pieten twijfelen of dit mogelijk is en onderwerpen haar aan een aantal moeilijke vragen. Het is een leuk stuk met veel herkenbare Sinterklaasliedjes geregiseerd door Cocky. Het wordt weer een gezellige boel in het theater met Heer Piet, Bossebollie, Wauwietje, Makkiezakkie, Krakkemikkie, Gossiepossie, Rappebassie de dans- en zaalpieten en natuurlijk... Toetsie Dé Muziekpiet. De middag zal spannend, grappig en kleurrijk zijn.
Theater Warenar, Kerkstraat 75, Wassenaar. Aanvang:?Eerste voorstelling 13.30 uur - zaal open 13.00 uur. Tweede voorstelling 15.30 uur - zaal open 15.00 uur. Prijs: € 4,50 per kaartje. Kaartjes kunnen online besteld worden via warenar.nl//kruidnood


Expositie Atelier Mariëtte Koevoets

Wassenaar - Sinds 2016 is Marie¨tte Koevoets actief als goudsmid in haar eigen ‘Atelier Marie¨tte Koevoets’. Zij maakt sieraden naar uw wens, heeft een eigen handgemaakte collectie sieraden en biedt cursussen en opleidingen goudsmeden aan. Marie¨tte werkt voornamelijk in 14-karaats goud met opvallende edelstenen en diamanten. Ze heeft een prachtige collectie handgemaakte sieraden die te bewonderen, te passen en te koop zijn in de Warenar op zaterdag 13 en zondag 14 november van 13.00 tot 17.00 uur. U wordt ontvangen met een drankje en de entree is helemaal gratis!
De Warenar, eerste etage. Kerkstraat 75, Wassenaar.


Aan de leden van de Wassenaarse Hengelsportvereniging

Wassenaar - Op vrijdag 26 november a.s. wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Wassenaarse H.S.V. gehouden. Voor deze ledenvergadering wordt u hierbij van harte uitgenodigd. De Ledenvergadering wordt gehouden in de kantine van VV Blauw-Zwart, adres: Dokter Mansveltkade 7, 2242 TZ, Wassenaar. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De vergadering start om 20.00 uur. De leden zijn gerechtigd aanvullende agendapunten voor te dragen en kunnen dit tot uiterlijk twee weken schriftelijk voor de vergadering indienen bij de voorzitter André Breijer, Prins Frederiklaan 484, 2263 HP Leidschendam Tel: 070 - 785 85 29, e-mailadres:
voorzitter@whsv.nl