Informatieavond The Passion Wassenaar

Wassenaar - Zoals via eerdere berichtgeving al is aangekondigd zal The Passion Wassenaar volgend jaar van 8 t/m 10 april 2022 te zien zijn in de Messiaskerk in Wassenaar. Iedereen, die op de één of andere wijze zijn of haar bijdrage wil leveren aan deze prachtige productie is dan ook meer dan welkom op de informatieavond.
Wil je deel uitmaken van dit unieke project? Kom dan op 7 november a.s. om 19:00 uur naar de informatieavond in de Messiaskerk in Wassenaar. We zijn voor deze productie onder andere nog op zoek naar: koorzangers, decorbouwers, grimeurs, technici en mensen die hand- en spandiensten kunnen verrichten tijdens de voorstellingsweek. Kun je 7 november niet aanwezig zijn, maar wil je wel op de hoogte blijven of misschien wel meedoen aan The Passion Wassenaar, achter de schermen of op het podium? Kijk dan voor meer informatie op:
www.thepassionwassenaar.nl


Herfstwandeling Landgoed
De Horsten

Wassenaar - Op zondag 7 november organiseert het IVN regio Leiden een herfstwandeling op Landgoed De Horsten in Wassenaar. De thema’s van deze wandeling zijn o.a. bladverkleuring, paddenstoelen en het strandwallenlandschap. Tijdens de wandeling door het afwisselende landschap kunt u genieten van de vele paddenstoelen, de bladverkleuring van dit moment en de vele trekvogels. We gaan ook op zoek naar koninklijk wild. Sinds enkele jaren leven er buiten reeën ook een aantal damherten. Het idee dat we tijdens de wandeling misschien oog in oog komen te staan met dit wild is voor velen de optimale natuurbeleving.
Wilt u al dit moois met eigen ogen aanschouwen? Kom dan op zondag 7 november om 14.00 uur naar Landgoed De Horsten, ingang Papeweg te Wassenaar. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.
Wij stellen het op prijs wanneer u zich van tevoren opgeeft via:
ivnleiden@hotmail.com


Gedachtenisconcert in de Dorpskerk met het Drechtsteden Bachkoor

Wassenaar - Op zondag 7 november a.s. vindt het jaarlijkse gedachtenisconcert plaats in de Dorpskerk. Het concert begint om 16.00 uur en zal een goed uur duren. Het concert biedt allen die een dierbare verloren de gelegenheid de gestorvene(n) te gedenken. Om die reden wordt het concert op de zondag rond Allerzielen (2 november) georganiseerd. Dit jaar zal het Drechtsteden Bachkoor onder leiding van Nico van der Meel medewerking verlenen. Het zal muziek van onder andere Bach, Sweelinck en Buxtehude ten gehore brengen en wordt daarbij op orgel begeleid door Rijk Jansen, cantor-organist van de Dorpskerk. Hij speelt ook enkele korte solowerken. Burgemeester De Lange zal een toespraak houden namens de burgerlijke gemeente. Diaken George Brink zal hetzelfde namens de Raad van Kerken doen. Na afloop is er voor wie wil gelegenheid een kaarsje voor een overledene aan te steken. Er wordt afgesloten met een drankje. Het gedachtenisconcert is een initiatief van de Raad van Kerken Wassenaar in samenwerking met uitvaartverzorging Omen. Toegang is gratis. In verband met de coronamaatregelen wordt u bij de ingang wel gevraagd uw QR-code, vaccinatiebewijs of een recent negatief coronatestresultaat te tonen. We hopen u te verwelkomen op zondag 7 november 16.00 uur in de Dorpskerk.


Wasbo-middag
8 november

Wassenaar - Het Slavische koor, dat ruim 3 jaar geleden de zaal in vervoering bracht, komt weer langs. We verheugen ons erop. Natuurlijk is er, zoals elke middag, een loterij en bingo. De prijsjes, die altijd van pas komen, worden steeds bijeengezocht door ons lid Erica Hoorn. Daar zijn we heel blij mee. Op deze middag kunnen leden ook weer een kaartje kopen voor de kerstmiddag met diner, die gehouden wordt op maandag 13 december in O&O. De prijs is 10 euro p.p. en is gelijk aan voorgaande jaren. Ook ná deze middag kunt u bij de secretaris terecht om kaarten te kopen. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en maken er een warme sfeervolle middag van.


Inloopochtend voor Reumapatiënten te Den Haag

Den Haag - Op 10 november a.s. kunt u informatie krijgen en vragen stellen over reumatische aandoeningen en ziekten. Patiënten en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze inloopochtend.
Informatie is beschikbaar over bijna alle vormen van Reuma, zoals Reumatoïde Artritis, SLE, ziekte van Bechterew, Artrose, enz. en over medicijnen en behandelingen.
Adres: Mexicosingel 52, 2548 HB, Den Haag.
Tijd: tussen 11.00 en 13.00 uur.
Let op! We hanteren de geldende coronamaatregelen!


10 november:
Repair Café

Wassenaar - Waardeer het, repareer het! Kom naar het Repair Café voor reparaties van bijvoorbeeld uw kapotte kleding, radio/cd-speler, stofzuiger, lampen, strijkijzer, waterkoker, tuinmachine, et cetera (als die in max 1-2 uur gedaan kunnen worden). We doen ook klein laswerk en kleine meubelreparaties. Goed voor het behoud van uw spullen en goed voor het milieu!
Het Repair Café wordt gehouden van 13.30 – 16.00 uur in de zaal van de Vrijwilligerscentrale (VCW) in het Van Heeckerenhuis aan de Van Heeckerenstraat 2. Het Café werkt in aangepaste (corona)vorm: u wordt verzocht zich van tevoren aan te melden, en na akkoord op de dag zelf uw apparaat c.q. kleding af te leveren tussen 13.30 en 14.00 uur, en weer op te halen tussen 15.30 en 16.00 uur.
Aanmelden kan bij de RC coördinator Mechteld Nije op e-mailadres
repaircafewassenaar@gmail.com onder vermelding van het te repareren voorwerp en het probleem. We zullen circa twintig klanten kunnen helpen. We verheugen ons op uw komst!
Het Repair Café wordt elke tweede woensdag van de maand gehouden. De volgende keer is op 8 december.


Altijd Welkom

Wassenaar - De ouderenkring Altijd Welkom komt tweewekelijks bij elkaar en biedt een divers publiek een gevarieerd programma aan. Een ieder is welkom om deel te nemen.
Wij komen bij elkaar in de Messiaskerk, Zijllaan 57, op de woensdagen van 14.30 - 16.30 uur. Woensdag 10 november komt Ds. Jilles de Klerk met liedjes en verhalen van Willem Wilmink. Vanaf 14.00 uur bent u welkom voor een kopje thee.


Klaverjassen Run for Rio bij
Blauw-Zwart

Wassenaar - Woensdag 10 november hoopt Run for Rio wederom een klaverjasavond te kunnen organiseren bij voetbalvereniging Blauw-Zwart. De klaverjasavond begint om 19.30 uur, maar vanaf 19.00 uur kunt u al in de kantine van Blauw-Zwart terecht om een kopje koffie te drinken. U kunt zich individueel of per koppel inschrijven; het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per persoon. Bij de ingang is een CoronaCheck-app vereist. De laatste kaartavond (in maart vorig jaar) was heel druk bezocht en heel geslaagd. Ook nu hopen we weer op een ‘volle bak'.
Aan het einde van de kaartavond zal er ook een loterij plaatsvinden met ook dit keer vele mooie prijzen die door allerlei particulieren en bedrijven voor dit doel ter beschikking zijn gesteld.
Inschrijven kan via het inschrijfformulier dat u aantreft op onze website: www.runforrio.com, maar kan ook telefonisch bij John Schrader, telefoonnummer 070-5176236 of Trudy Efdee, telefoonnummer 06-83627269. U kunt het inschrijfformulier ook afgeven bij Trudy, Van Heeckerenstraat 5 of de Van Houtenweg 74.
De opbrengst van deze avond is bestemd voor de bouw van de tweede fase van de New Horizon Community School in Oeganda. Hier worden op dit moment, mede met steun van de Jozefschool via een sponsorloop, vier nieuwe lokalen gebouwd. Bent u verhinderd op 10 november, maar wilt u toch uw steentje bijdragen, dan kunt u uw gift overmaken op onze bankrekening: Run for Rio te Wassenaar; IBANnummer NL21INGB0000193157 of Rabobank NL57RABO0368010724. Met dank voor uw bijdrage.