Regen van PR's voor WZK Tri-Team
in Rotterdam Marathon

Vervolg voorpagina

Daaraan voorafgaand was er maanden getraind (en opnieuw getraind, en opnieuw....). Voor Benjamin Levi was het de eerste marathon, en hij was er meer dan klaar voor, maar voelde de spanning wel. Die viel gelukkig van hem af na het startschot.

Een marathon doe je zeker niet ongetraind, en de weg naar het lopen van een marathon is vaak vol hobbels en uitdagingen. Alleen al door in het startvak van een marathon te staan, is er al heel wat overwonnen! Het geheim van de marathon zit hem erin dat je moet kunnen genieten van de gehele entourage. 42.2 km lang valt er te genieten van het publiek, de mensenmassa, de muziek. Bij de start is hét moment van de marathon natuurlijk Lee Towers met ‘You never walk alone’.

Dimitri Schelling kon de eerste 30 km mee met het tempo van Aniek Honsbeek, wat heel goed ging, maar nadat hij voor de tweede keer de Erasmusbrug passeerde bij 25 km, werd het wel zwaarder, zo vertelde hij achteraf. Het tempo moest worden aangepast maar het luktehem ondanks kramp in de laatste kilometers toch netjes te blijven lopen. Aniek leek te vliegen en wist een prachtig nieuw record in de wacht te slepen, vlak na Benjamin die met een geweldig tempo en maar heel weinig verval een puike, eerste marathontijd neerzette!
Fleur Geerlings en Bas van Staalduinen hielden elkaar de eerste 20 km gezelschap, daarna was het ieder voor zich. Fleur was zeer tevreden met haar nieuwe PR, prachtig onder de magische 4 uur gelopen. Bas wist zich mentaal erg goed te weren, ondanks dat hij toch wat minder goed was voorbereid met lange duurlopen, en bleef positief en vastberaden doorgaan. Ook de steun van supporterende vrienden hielp in de moeilijke momenten. Zo wist ook hij, tot zijn eigen grote verbazing, naar een PR te snellen!

Er liepen dus maar liefst vijf deelnemende Wassenaarse Tri-Teamers naar een PR op de Coolsingel, een unieke gebeurtenis, Daarom hieronder nog even een eregalerij:
Benjamin Levi: 3:23:08; Aniek Honsbeek: 3:25:36; Dimitri Schellings: 3:33:19; Bas van Staalduinen: 3:44.57; Fleur Geerlings: 3:58:09.

Ook marathonaspiraties (of een ander hardloopdoel)? Kijk op
www.tri-team.nl en volg ons op de socials. Trainen kan op dinsdag- en donderdagavond vanaf het Sterrenbad bij WZK.