(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Wassenaarse VVD: Trots op kerngezonde, sluitende begroting 2022

Wassenaar - Bij het begin van de begrotingsbehandeling is Yvonne van de Velde (links op foto) als nieuw raadslid voor de VVD geïnstalleerd. Na het vertrek van Laurens van Doeveren is Gerbrand Nijman de nieuwe fractievoorzitter. Hij was de woordvoerder bij de begroting. Nijman startte zijn betoog met een dankwoord aan de ambtenaren die een toegankelijk en duidelijk stuk hebben opgesteld. De VVD proeft veel enthousiasme bij de medewerkers van de nieuwe Wassenaarse organisatie. Vervolgens keek hij terug naar de beloftes van deze coalitie, waarin de VVD met 6 zetels de grootste fractie is.

Toekomst in eigen hand!
Wassenaar heeft een kroonbenoemde burgemeester, vervult een verantwoorde rol in de regio en heeft een goed functionerende raad. Dat was 4 jaar geleden amper denkbaar, maar dankzij de inzet van de hele raad is dat nu wel de realiteit.

Financieel orde op zaken stellen
In deze raadsperiode is afscheid genomen van fopbezuinigingen en het potverteren. Er zijn mooie investeringen gepland, zoals de gymzaal aan de Burmanlaan, de Sporthal en De Paauw. De VVD heeft in 2019 een motie ingediend, om de OZB-verhoging terug te draaien als daar ruimte voor was. Het is mooi dat de geplande verhoging gehalveerd kan worden. Zo wordt de zuinigheid bij de gemeente teruggegeven aan de inwoners. Hiernaast is er ruimte om een grote wens van de VVD in te vullen. De kwaliteit van het wegenonderhoud gaat een niveau omhoog.

Ruimte voor ondernemers
De gemeente heeft de ondernemers tijdens de coronaperiode zoveel mogelijk geholpen. Met ‘Koop Lokaal’ werden Wassenaarders gestimuleerd trouw te blijven aan de lokale ondernemers. Met de investering in het dorpscentrum in 2022 kan iedereen met veel plezier in ons centrum blijven winkelen, eten, drinken en elkaar ontmoeten.

Duurzaamheid hoog in het vaandel
De gemeente geeft het goede voorbeeld met een verantwoorde verduurzaming. Ze stelt geen onredelijke eisen bij vooroorlogse panden. De raad heeft het gemakkelijker gemaakt om zonnepanelen aan te brengen, met oog voor de cultuurhistorische waarden.

Woonvisie
Ook Wassenaar moet een bijdrage leveren aan de grote regionale bouwopgave. In de Woonvisie is vastgelegd hoe, waar en wat er de komende jaren gebouwd wordt. Voor de VVD is inwonersparticipatie hierbij van groot belang. De woonvisie bevat een goede woningmix, waar aandacht is voor betaalbare eengezinswoningen. Wassenaar heeft middenklasse woningen in de vrije sector nodig, voor de wijkagent, de verpleger en de eigen ondernemer.