(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Trek in klaverjassen?

Wassenaar - Wij kunnen ons voorstellen, dat u direct denkt of ze mal zijn geworden bij de KBO Wassenaar. Trek in klaverjassen, hoe verzin je het?

Maar Klaverjassen is toch echt de nummer één van de populairste kaartspelletjes op dit moment. Bij de KBO wordt de Rotterdamse variant gespeeld (de slag van je maat wordt overtroefd). Woensdagmiddag de 3e november a.s. kan het stil zijn op straat. Tenminste als u zich, oudere, meldt om te klaverjassen bij de KBO. Iedere 1e en 3e woensdag van de maand kunt u terecht in het buurthuis van de toekomst (de kantine van de RKSV Blauw-Zwart aan de Dr. Mansveltkade). De inschrijving bedraagt € 4,- voor leden van de KBO; niet-leden betalen € 6,-. In dit bedrag is een kopje koffie inbegrepen. Klaverjassen wordt gespeeld door 4 personen in twee teams. De teams worden per te spelen ronde (drie in totaal) via trekking van bij elkaar behorende nummers van de tafels bepaald. Je speelt dus bijna altijd met een andere partner. Hoe gezellig kan dat zijn!
Het doorgaan van het klaverjasgebeuren is afhankelijk van het aantal mensen, dat zich opgeeft. Zijn het er minder dan 4 tafels (24 personen) dan moeten we helaas concluderen, dat deze activiteit niet meer wordt opgestart wegens gebrek aan belangstelling. Hoe jammer is dat!
Klaverjassers en geïnteresseerden neem contact op met de betreffende functionaris, de heer Ben Gerse (06 11 16 53 04) om uw komst te bevestigen. Kunt u deze keer niet maar wel de volgende (17 november) laat dat dan weten. Uw komst zien wij met vreugde tegemoet.

Tekst: Peter Knijnenburg