Afbeelding
Foto: Iris Oostlander

De eerste boekenmarkt van het Rode Kruis Wassenaar sinds coronatijd

Wassenaar - Eindelijk, eíndelijk kon en mocht het weer: boeken kopen op de boekenmarkt van het Rode Kruis Wassenaar. Op 9 oktober 10.00 uur werden de eerste 50 bezoekers binnengelaten om los te gaan op de duizenden boeken en werd binnen 15 minuten de eerste stapel al afgerekend bij de kassa. De bezoekers waren blij en vol verwachting: na 20 maanden coronatijd waren de boekenplanken her en der duidelijk toe aan verversing. 

Het was wel even wennen: stroomden vóór coronatijd minstens 100 bezoekers onbekommerd de zaal van de boekenmarkt binnen na het openen van de deuren; nu werden minder personen tegelijkertijd binnen gelaten teneinde de mogelijkheid te bieden enige afstand te houden van elkaar. Gelukkig was men over het algemeen vol begrip en werd geduldig het gevraagde coronatoegangsbewijs (QR-code of inentingsbewijs) getoond. Allemaal maatregelen uit respect naar elkaars gezondheid. De sfeer was er ook niet minder om: het was weer ouderwets gezellig en voor sommige aanwezigen was het zelfs plezieriger 'shoppen' vanwege het geringer aantal personen binnen in de zaal.

Op zondag 16.00 uur verlieten de laatste bezoekers de boekenmarkt en kon de opbrengst worden vastgesteld. Dankzij de verkoop en de inzet van veel vrijwilligers werd het mooie bedrag van € 2690,- opgebracht. Een bedrag dat ten goede zal komen aan EHBO-gerelateerde zaken, zoals EHBO-cursussen, reanimatielessen en inzet van EHBO`ers bij evenementen.

En nu óp naar de volgende boekenmarkt! Zonder tegenbericht zal deze plaatsvinden in het weekend van 27 en 28 november a.s., zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur; zondag van 12.00 tot 16.00 uur, in de Warenar, Kerkstraat 75. Raadpleeg onze website voor informatie.

We hopen dan iedereen weer welkom te kunnen heten. Neem een coronatoegangsbewijs mee, dan kunt u weer goede aankopen doen voor de boekenplank thuis!

Wilt u boeken/tijdschriften doneren? Elke dinsdag tussen 09.00 en 11.00 uur is ons kantoor open en staan wij voor u klaar om ze in ontvangst te nemen. U kunt ook te allen tijde uw boeken/tijdschriften deponeren in het lectuurhuisje bij de voordeur van ons kantoor in de Warenar, aan de kant van de Van Heeckerenstraat.

Rode Kruis Wassenaar
Kerkstraat 75,
2242 HE Wassenaar
Openingsuren kantoor: dinsdag 09.00 - 11.00 uur.
www.rodekruis.nl/wassenaar
info.wassenaar@rodekruis.nl