Kledingbeurs bij Van Woesik

Wassenaar - Op zaterdag 30 oktober a.s. van 11.00 tot 16.00 uur organiseert scouting Van Woesik een kledingbeurs en iedereen is welkom. Voor een klein bedrag kun je van alles kopen. Let op: er kan uitsluitend met contant geld betaald worden. We hopen u allemaal te zien op zaterdag 30 oktober aanstaande bij onze actieve en gezellige scoutingvereniging Van Woesik aan de Van Duivenvoordelaan 560. Tot dan!


Open Atelier Villa Del Court van
Krimpen

Wassenaar - In het laatste weekend van oktober, kunt u een kijkje komen nemen in de keuken van een aantal kunstenaars en fotografen, tijdelijk gevestigd in de mooie Villa Del Court van Krimpen, waar eens Koningin Juliana vrolijk rondliep. Er zijn onder andere sieraden, foto’s, kleurrijke keramieken en schilderijen te bewonderen.

U bent van harte welkom op zaterdag 30 en zondag 31 oktober van 12:00 tot 17:00 op de Meijboomlaan 1 te Wassenaar, op het voormalige terrein van de NIAS Stichting.


Een bijzondere schrijversmiddag

Wassenaar - Op 30 oktober is er een bijzondere schrijversmiddag in de filmzaal van de Wassenaarse bibliotheek met als thema Wassenaarse families en de oorlog.

Schrijfster Elly Hermsen zal deze middag vertellen over haar boek ‘En toen waren er zeventien’. Plaatsgenoot Peter Knijnenburg vertelt over zijn boeken ‘De rooie buurt’ en ‘Toen hun jeugd stopte’ en Harry Vogels vertelt over zijn boek ‘Schaamte en trots in Wassenaar’. Tot slot vertelt schrijfster Lenie Degen van werkgroep ‘Herkenning’ over haar boek ‘Versteende stilte’.
De middag wordt om 13.30 uur geopend door burgemeester Leendert de Lange en duurt tot 16.00 uur. In de pauze en na afloop bestaat de mogelijkheid om de boeken te kopen en na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten. De entreeprijs bedraagt € 5,- inclusief een pauzedrankje. Een CoronaCheck-app is vereist. Kaarten zijn te verkrijgen via
www.obvw.nl.


Zaterdag 30
oktober: Halloween in Kerkehout

Wassenaar - Beste Kerkehouters, als het goed is, heeft iedereen uiterlijk woensdag een pompoen in de bus gekregen. Wil je meedoen met de trick-or-treatroute, plaats je pompoen dan goed zichtbaar voor het raam, zodat de kinderen weten waar ze kunnen aanbellen. Voel je vrij om je huis zo griezelig mogelijk te versieren. Er is geen route die gevolgd moet worden; gewoon de wijk in en langs de deuren gaan. (Vergeet de Rijksstraatweg niet).
De looptijd is van 19.00 - 21.00 uur.
Op de flyer staat dat er op het Mariaplein activiteiten zijn, maar die gaan door omstandigheden helaas niet door. Maar dat hoeft geen belemmering te zijn om er met z'n allen een topavond van te maken!
Zet 'm op en griezel erop los!


‘Een vaste burcht is onze God’, Bach-cantate in Dorpskerk

Wassenaar - Zondag, 31 oktober, voert het ‘Haags Barokgezelschap’ de Bach –cantate ‘Ein fester Burcht ist unser Gott’ (BWV 80) uit in de Dorpskerk. Aanvang: 19.15 uur. Toegang: Vrij. Na afloop is er een open-deur-collecte. In deze cantate toont Bach zijn genialiteit op het hoogste niveau.
Het ingewikkelde contrapunt aan het begin voor koor, orkest en solisten is ronduit meesterlijk en door het hele werk heen is voortdurend de bekende melodie in verschillende versies hoorbaar. Bach schreef dit oratorium, dat hij enkele malen wijzigde, ter gelegenheid van de ‘Reformatiedag’ (31 oktober) en is waarschijnlijk zijn meest uitgevoerde cantate. In de tekst komen hier en daar nogal krijgshaftige uitingen voor, zoals ‘Iedereen uit God geboren is voor de zege uitverkoren’, waardoor men het wel eens de ‘Marseillaise van de Reformatie’ heeft genoemd. Koor, orkest, bas, alt en tenor, wisselen elkaar af in meeslepende melodieën en harmonieën en vinden haar hoogtepunt in het slotkoraal ‘Ein fester Burcht ist unser Gott’.
Wij prijzen ons gelukkig dat de dirigent van het ensemble, Giles Michels, dit meesterwerk heeft uitgekozen om in de Wassenaarse Dorpskerk ten gehore te brengen. Het is niet nodig om, als men deze uitvoering wil bezoeken, de CoronaCheck-app te tonen.


Fit en vitaal ouder worden, hoe doe je dat?

Wassenaar - Vitaal ouder worden, dat willen we allemaal! We weten dat het niet vanzelf gaat en we weten ook dat we het voor een groot deel wel zelf in de hand hebben! Zeker in de coronaperiode is het woord preventie en gezonde leefstijl veelvuldig gevallen. Maar soms is dat drankje, dat sigaretje, dat (overdadige) etentje toch wel erg lekker. Dus hoever ga je om ‘nee’ te zeggen tegen verleidingen? Hoe staat het met het middelengebruik in Wassenaar? En hoe staat het met de risico’s van overmatig alcohol? Op 1 november, 16.00 uur, Messiaskerk, Zijllaan 57, vertelt Ellen Boszhard van GGD Haaglanden wat helpt op de weg naar meer vitaliteit. Iedereen is welkom. Aanmelding via sociaalkontaktwassenaar@gmail.com. Op die wijze weten wij hoeveel personen er zullen komen.


Gedachtenisconcert Dorpskerk met het Drechtsteden
Bachkoor

Wassenaar - Op zondag 7 november a.s. vindt het jaarlijkse gedachtenisconcert plaats in de Dorpskerk. Het concert begint om 16.00 uur en zal een goed uur duren. Het concert biedt allen die een dierbare verloren de gelegenheid de gestorvene(n) te gedenken. Om die reden wordt het concert op de zondag rond Allerzielen (2 november) georganiseerd. Dit jaar zal het Drechtsteden Bachkoor onder leiding van Nico van der Meel medewerking verlenen. Het zal muziek van onder andere Bach, Sweelinck en Buxtehude ten gehore brengen en wordt daarbij op orgel begeleid door Rijk Jansen, cantor-organist van de Dorpskerk. Hij speelt ook enkele korte solowerken. Burgemeester De Lange zal een toespraak houden namens de burgerlijke gemeente. Diaken George Brink zal hetzelfde namens de Raad van Kerken doen. Na afloop is er voor wie wil gelegenheid een kaarsje voor een overledene aan te steken. Er wordt afgesloten met een drankje. Het gedachtenisconcert is een initiatief van de Raad van Kerken Wassenaar in samenwerking met uitvaartverzorging Omen. Toegang is gratis. In verband met de coronamaatregelen wordt u bij de ingang wel gevraagd uw QR-code, vaccinatiebewijs of een recent negatief coronatestresultaat te tonen. We hopen u te verwelkomen op zondag 7 november 16.00 uur in de Dorpskerk.