Afbeelding
Foto:

Door Marina Madera-Peeters

Wassenaar - Wat een mooi initiatief dat AutoMaatje. “Een leven lang mobiel op een zo duurzaam mogelijke manier”, lees ik op de ANWB-site. “Ja, heel belangrijk dit” zegt René. “Dat was ook mijn aanknopingspunt toen ik op zoek was naar een nuttige en zinvolle vrijwilligersfunctie”.

Net ontsnapt aan een hevige herfst-regenbui ontmoeten we elkaar op kantoor bij SMOW. Tegenover me zit een goedlachs en energievol mens. René praat makkelijk, ons interview verloopt soepel. Geboren (1954) en getogen in Pijnacker, vestigde René zich in Wassenaar kort nadat hij zijn partner ontmoette tijdens een uitstapje naar Oostenrijk van skischool Duinrell. Skiën zit in zijn bloed, als hij de kans krijgt, gaat hij zo weer op de latten staan.
René volgde een opleiding elektrotechniek. Een beroep dat hem veel kennis, ervaring en groeimogelijkheden bood bij verschillende bedrijven waaronder de laatste 20 jaar als projectleider bij een ziekenhuis. In 2020 ging hij officieel met pensioen. In dat jaar kocht René een elektrische auto met het oog vaker doch duurzaam op pad te gaan. Zoekende naar een nuttige invulling van de ontstane extra vrije tijd trok een AutoMaatje-advertentie zijn aandacht. Deze vervoersservice - opgericht door de ANWB in 2015 - is op dit moment actief in 87 gemeenten en op ruim 400 locaties en wordt alsmaar populairder.

Net toen René aan de slag wilde gaan als chauffeur stak het coronavirus daar een stokje voor. Inmiddels is AutoMaatje op 9 september jl. in Wassenaar gestart. Op mijn vraag: “Wat is het maximale aantal kilometers dat je voor een klant wilt rijden?” antwoordde René “De klant is koning, er valt overal over te praten. Het is ook fijn om een paar vaste klanten te hebben. Daar bouw je een band mee op en schept vertrouwen”. Wat is er niet mooier dan een steentje bij te dragen om zo lang mogelijk onze dorpsbewoners mobiel te laten zijn op een vertrouwde, voordelige en comfortabele manier?

Ik hoop dat er nog veel enthousiaste vrijwillige chauffeurs zich zullen aanmelden, het is een fantastische service. Meer weten? Bel 070-511 22 66 of stuur een e-mail naar:
automaatje@smowassenaar.nl

Stichting Maatschappelijke 
Ondersteuning Wassenaar
Van Heeckerenstraat 2
2242 GX Wassenaar
070 - 511 2226 (op werkdagen van 09.00 - 14.00 uur)
info@smowassenaar.nl
www.smowassenaar.nl