Afbeelding
Foto:

Lekker eerlijk eten

Wassenaar - Van 30 oktober tot 7 november is de landelijke Faitrade-week. In Wassenaar staat de hele maand november 2021 staat in het teken van Fairtrade. U kunt die maand bij zeven Wassenaarse restaurants in het centrum lekker eerlijk eten. U zult denken: wat eet ik dan anders bij deze restaurants? En daar heeft u gelijk in want de restaurants gebruiken natuurlijk steeds meer duurzame en biologische ingrediënten. 

Maar Fairtrade gaat verder. De organisatie achter het Fairtrade-keurmerk zorgt ervoor dat met name de kleine producenten in vaak minder ontwikkelde landen een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, denk aan koffie thee, bananen en cacao maar ook aan rijst. Ze worden geholpen, met vaste contracten waar door een zekerder inkomen kan worden gerealiseerd waardoor medische zorg en scholing van de kinderen mogelijk worden. Wie wil dat nou niet?
Wassenaar is al bijna 10 jaar een Fairtrade gemeente, inmiddels ook Global Goals gemeente.
Met deze actie proberen gemeente, werkgroep en de restaurants aandacht te vestigen op Eerlijk eten.
Zes restaurants bieden u een Fairtrade 3-gangen menu aan voor € 32,50 en het zevende restaurant, Pops biedt een speciale Fairtrade hamburger voor
€ 16,75.

De werkgroep hoopt u allen te zien bij Pops, Liens kitchen, Broeders, Restobar Chester, van Veen, La Casita en/of Me Gusta.

De werkgroep Fairtrade gemeente