Het is feest bij Aerofit! (Foto: PR)
Het is feest bij Aerofit! (Foto: PR) Foto:

Aerofit viert haar 25-jarig bestaan

Wassenaar - Ongelofelijk hoe snel tijd kan gaan en hoe je tegelijkertijd enorm veel kan meemaken. Zo is hoe Linda van Paassen, eigenaresse van Aerofit Healthclub aan de Hofcampweg, persoonlijk de afgelopen 25 jaar zou omschrijven.

Aerofit Healthclub, de sportschool aan de Hofcampweg, bestaat 1 november 25 jaar. Als 27-jarig ‘jonkie’ nam Linda samen met Frank Reijn, Aerofit in november 1996 over.

In die tijd waren fitness en aerobics booming waardoor Aerofit in de eerste jaren ongekende groei mee mocht maken. “Geweldig natuurlijk, maar dat betekende wel investeren, uitbreiden, verbouwen en keihard werken om de stroom leden aan te kunnen. En werken aan kwantiteit én kwaliteit van het team”, zegt Linda.
Naast uitbreiding van de fitnessruimte en het aanbod heeft Linda allerlei ‘hypes’ voorbij zien komen waarvan een aantal is gebleven en een aantal weer is verdwenen. “Zo waren wij één van de eerste clubs in Nederland die Spinning en Bodypump aanboden. Trainingen die nog steeds erg populair zijn. Slide, ThaiBo en de Power Plate hebben we zien komen en gaan. Callanetics en BBB die langzaam over zijn gegaan in Bodyshape. Later de opkomst van de Body & Mind-lessen, zoals Yoga en Pilates, waar we veel leden blij en ontspannen mee maken. In fitnesstraining een duidelijke verschuiving van trainen op vaste apparatuur naar trainen met losse trainingsmaterialen en functionele training. En uiteraard de komst van de Milon Cirkel”, aldus Linda.

Het is mooi om te zien hoe de fitnessbranche zich de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld tot een professionele bedrijfstak.

23 jaar na de overname van Aerofit besloot Frank zijn eigen weg te gaan en is Linda alleen verdergegaan, samen met een superteam dat naast haar staat. Een team dat ze ook zeker nodig had én heeft in de moeilijke coronatijd. Corona die de wereld én Aerofit op z’n kop zette omdat de club in totaal 8,5e maand gesloten was. “En dat is lang”, zegt Linda. “Met name de tweede lockdown, die vijf maanden duurde, zorgde voor verlies van leden. Gelukkig zien we dat steeds meer mensen hun weg (terug) naar Aerofit weten te vinden. We horen van veel mensen die terugkomen dat ze de discipline om zelf te sporten missen, ook vinden ze samen sporten gezelliger. Veel mensen hebben buitensporten in coronatijd opgepakt. Iets wat met het winterweer voor de deur ook minder aantrekkelijk wordt.”

Het 25-jarig bestaan van Aerofit wordt gevierd met een feestweek van 1 t/m 7 november. Aerofit organiseert dan allerlei leuke activiteiten voor haar leden. Zoals elke dag een marktkraam verzorgd door een Wassenaarse ondernemer, een loterij met leuke prijzen en interessante en leuke workshops en speciale groepstrainingen.

Ben je nog geen lid van Aerofit? Dan kun je tijdens de feestweek gratis gebruikmaken van de faciliteiten. “Iedereen is welkom om de sfeer te proeven en onze service te ervaren”, zegt Linda.

Aerofit Healthclub
Hofcampweg 270
2241 KM Wassenaar
T: 070-511 96 45
E: info@aerofit.nl
W: aerofit.nl