(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Spanje wint het 30e Minikamp

Wassenaar - 20 en 21 oktober jl. vond het 30e minikamp plaats. De jongste kinderen van Blauw-Zwart mochten weer twee dagen hun kwaliteiten op en rondom het terrein laten zien.

Tegen 08.00 uur kwamen de eerste kinderen binnen druppelen. Nadat ze ingeschreven waren, werd door loting de leiding gekoppeld aan een team. Veel blije gezichten toen ze zijn/haar favoriete Blauw-Zwarter als leiding kregen. Nadat de combinaties compleet waren, werden er spandoeken gemaakt en een teamfoto.
De rest van de ochtend werd besteed aan het afwerken van de poulewedstrijden, dit voor kwalificatie voor het finaletoernooi op de donderdag. Toen bekend werd dat Duitsland (ongeslagen), Spanje, Italië, Wales en Portugal (op 2 doelpunten) naar de finalepoule en België, Zweden, Zwitserland, Polen en Frankrijk naar de verliezerspoule gingen, was het tijd om te lunchen.
Na de lunch werd het tijd voor de kwalificatie voor de finale van de penaltybokaal. Alle kinderen konden zich per leeftijdscategorie kwalificeren voor de finale op donderdag. Hierna werd er een speurtocht met vragen door de ‘rooie buurt’ georganiseerd, waarbij een theezakje geruild moest worden voor iets moois. Uiteindelijk zijn de kinderen met hele mooie dingen teruggekomen. Frankrijk won de speurtocht.
Hierna volgde een bingo waarbij vele mooie prijzen gewonnen werden.
Het avondprogramma bestond uit het voetballen tegen de leiding, een diner van patatjes met een kroket/ frikandel/ kaassouffle, een casino-avond (die gewonnen werd door Ian, troostprijs voor Raas) en het dierengeluidenspel. Bij dit laatste spel was team Portugal als eerste binnen.
Dag 2 begon met een erg leuke warming-up van Danny Kroon. Hierna werden alle wedstijden in de finale- en verliezerspoule afgewerkt. De finale ging tussen Spanje en Duitsland. Spanje won met 1-0, dat terwijl er in de poulefase nog verloren was van Duitsland.
De einduitslag: 1. Spanje 2. Duitsland 3. Italië 4. Portugal 5. Wales 6. Polen (tweede dag alles gewonnen dus misschien wat laat op stoom) 7. België 8. Zweden 9. Zwitserland 10. Frankrijk.
Na een heerlijke lunch met broodjes knakworst, verzorgd door Connie, Ron en Ton, en nog een bingo met loterij, werd ook de finale van de penaltybokaal gespeeld. Alle finalisten mochten 2 penalty’s nemen op selectiekeeper Danny Kroon. De winnaars per categorie waren: Jack Visser (mini’s), Henrique Macedo (JO-9/JO-8), Tobias Hassing (JO10/JO11), Thijs Planje (JO12/JOL13) en Jazz van Marwijk (meisjes).
Hierna volgde de prijsuitreiking en werd iedereen bedankt. Het was weer een top-kamp en hopelijk tot volgend jaar!

De activiteitencommissie