(Foto: Bernard Ritzer)
(Foto: Bernard Ritzer) Foto:

Een bewogen seizoen loopt op zijn einde
voor de Surfclub Wassenaar

Afgelopen weekeinde is de Surfclub Wassenaar begonnen met de afbraak van het clubhuis. Een bewogen seizoen loopt op zijn einde, waarbij we in de laatste week nog getrakteerd werden op een flink portie wind, voor velen soms te veel van het goede, met name door de noordwestelijke richting die enorme golven gaf. Maar kijk naar de foto en het melancholisch terugblikken kan beginnen.

Wat een jaar was dit! Een nieuw clubhuis, klaar voor een prachtseizoen, brandde in april voor een deel af. Zeventigduizend euro schade aan het clubhuis en vijftien leden die al hun spullen in rook op zagen gaan, naast dat ieders wetsuit is gesmolten.

Met een snelle crowdfunding is in korte tijd dertigduizend euro opgehaald. Daarnaast heeft de Gemeente Wassenaar nog een mooie subsidie toegezegd. Hartverwarmend zoveel positieve reacties en steun we hebben gekregen als club; van grote sponsors tot aan kinderen die zelf 5 euro spaarden om aan de club te schenken. Ook kregen we twee oude zeecontainers die we hebben kunnen inrichten als nieuwe plankenstalling en pakkenopslagruimte. Onze grote dank gaat dan ook uit naar al het medeleven en de steun die we hebben mogen ontvangen en iedereen die een financiƫle bijdrage heeft geleverd, hoe groot of klein dan ook!

Van de subsidie en crowdfunding hebben we twee tweedehands units kunnen kopen en inrichten als kleed- en doucheruimtes. Daarnaast heeft de clubruimte flinke schade opgelopen. Een deel van het interieur hebben we kunnen vervangen en alle rookschade is verwijderd door vooral veel boenen en verven. Het dak en zijpanelen die deels zijn beschadigd worden komende winter in perfecte staat hersteld. Dankzij de financiƫle armslag en de vele handen die het werk lichter maken, kunnen we ons clubhuis weer volledig prepareren voor een nieuw spetterend seizoen!

En nu breken we het clubhuis af, om deze deels weer op te bouwen en te verbouwen op het parkeerterrein De Kuil, bij Walter en Iris Scherpenhuizen. Voor de echt doorgewinterde surfers betekent dit weer met je spullen slepen naar het strand. Een dik pak aan, surfcap op, schoentjes en handschoenen aan, een warme douche en een pan erwtensoep na afloop: zo komen we de winter wel weer door!

Tekst: Hans Rader