(Foto: Marjanne v.d. Velde)
(Foto: Marjanne v.d. Velde) Foto: Picasa

Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging langzaam op stoom in de eerste wedstijd van het seizoen

Na het spelen van slechts één wedstrijd in het vorige (corona)seizoen stond afgelopen vrijdag voor het mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging sinds anderhalf jaar weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen VCS uit Sassenheim. Na aanmoediging van het WVV-meidenteam die op een vroeger tijdstip hun wedstrijd speelden en de eigen warming-up werden door het mixteam de eerste wedstrijdballen geslagen. De start was moeizaam. De WVV-ers Irene, Kirsten, Peggy, Erik, Mathieu, Rik en Ruud, lieten zich aanvankelijk aftroeven door het eveneens met grote enthousiasme gestarte VCS. Zij hebben zich uiteraard eenzelfde lange tijd kunnen voorbereiden op deze wedstrijd. Door vooral de goede service bij VCS, die WVV in eerste instantie niet goed onder controle kreeg, werd WVV, met een tussentijdse score van 15-23, op 8 punten achterstand getrakteerd. Echter door een uitstekende servicebeurt van Mathieu Prins kwam WVV terug en hoe. Zelfs door een in de haast door VCS aangevraagde time-out werd zijn service-serie niet gebroken. In no time kwam WVV op gelijke hoogte, 23-23. Helaas ging deze eerste set met 24-26 toch naar VCS. Het hogere tempo waarmee WVV zich in de volgende sets in de wedstrijd terugvocht, leidde tot beter volleybal. Goede servicebeurten en smashes van Erik, Mathieu en Ruud volgden elkaar op en zorgden voor mooie series aan punten. Een service ace van Ruud werd zelfs gevierd met een gezamelijke dive van het hele team in het midden van het speelveld. Dit enthousiasme bleef de hele verdere partij de toon voeren. Het in deze fase van de wedstrijd goed georganiseerde spel van beide teams maakte dat er lange rally’s van wel minutenlang ontstonden. Op karakter en net even beter zijn dan VCS werden de volgende 3 sets gewonnen door WVV. Zo kwam het dat met de winnende setscores van 25-13, 25-20 en 25-16 de wedstrijdwinst met 3-1 naar WVV ging. Ook al laten de eindstanden van set 2 en 4 iets anders zien, de spanning tijdens de strijd om die setwinsten was ruim aanwezig. Juist iets waarom de WVV-ers opgetogen konden napraten over deze uitdagende wedstrijd.

Ook Volleyballen? De eerste 4 (vier) achtereenvolgende trainingen mag je vrijblijvend meetrainen. Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal, tel. 06 24 84 82 58 of kijk op

Tekst: Jan Rijskamp