Geert Jan Mantel (voorzitter Rozenstein), Kirsten Keij (projectleider sportakkoord), Inge Zweerts de Jong (wethouder Participatie, Jeugd en Sport), de winnaars Xavier Ruiz Fonhof en Eduard Schwarz, Ritske Bloemendaal (wethouder Duurzaamheid, Onderwijs, WMO, Volkshuisvesting en Cultuur). (Foto: Ronald Speijer)
Geert Jan Mantel (voorzitter Rozenstein), Kirsten Keij (projectleider sportakkoord), Inge Zweerts de Jong (wethouder Participatie, Jeugd en Sport), de winnaars Xavier Ruiz Fonhof en Eduard Schwarz, Ritske Bloemendaal (wethouder Duurzaamheid, Onderwijs, WMO, Volkshuisvesting en Cultuur). (Foto: Ronald Speijer) Foto: Ronald Speijer

Nationaal toernooi, Open Huis en een Pro-Am op Rozenstein

Op woensdag 13 oktober was het een drukte van belang op Wassenaarse Golfclub Rozenstein. Omdat Huite Hak, een van onze golfpro’s vorig jaar het nationale kampioenschap voor ‘teaching golfprofessionals’ (het PGA Holland Foursome) had gewonnen met een andere Pro, werd dit toernooi nu op Rozenstein georganiseerd. 

Een mooie gelegenheid om Open Huis te houden voor inwoners van Wassenaar naar aanleiding van het met de gemeente Wassenaar gesloten ‘Sportakkoord’. Zo’n zestig belangstellenden konden niet alleen terecht op de driving range om een balletje te slaan, in het clubhuis voor een kopje koffie of bij een aantal kraampjes naast hole 1, er was ook gelegenheid om de sportieve verrichtingen van de Pro’s van dichtbij te volgen. 

Om 13.00 uur vond de prijsuitreiking plaats door Ritske Bloemendaal, wethouder Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) en wethouder Sport Inge Zweerts de Jong. Beiden benadrukten nogmaals het belang van bewegen voor alle Wassenaarders, omdat dit de kans op het ontwikkelen van (ouderdoms)ziekten zou verminderen, met als positief gevolg een kleiner beroep op de WMO. Het koppel Eduard Schwartz, onze andere golfprofessional, en Xavier Ruiz Fonhof werd uitgeroepen tot winnaar met 73 slagen. Een mooi visitekaartje voor de Golfacademie van Huite en Eduard, temeer daar Eduard drie jaar geleden deze wedstrijd ook al had gewonnen met dezelfde bevriende Pro. 

Ook in de middag viel er van alles te beleven op de golfbaan door de onderlinge wedstrijd van leden (amateurs) van Rozenstein met een van de professionals (de ProAm) als flightgenoot. Met name het starten op hole 1 en hole 14 was spannend voor de deelnemers, niet alleen vanwege het publiek, maar ook door de opstelling van de trackman, die elke afslag vanaf de tee nauwkeurig digitaal registreerde en vastlegde op de computer.
Deze prijsuitreiking, uiteraard vergezeld van een borrel en een bitterbal, vormde het sluitstuk van een geslaagde dag.
www.rozenstein.nl