(Foto: Coos Hübscher)
(Foto: Coos Hübscher) Foto:

Blauw-Zwart machteloos in Reeuwijk

Ondanks het feit dat de vier punten uit drie wedstrijden die tot nu toe behaald werden ietwat teleurstellend waren, leefde bij de Blauw-Zwart-supporters de gedachte dat het net zo goed negen punten hadden kunnen zijn. En dat de Lagerberg Verhuisgroep-formatie dit jaar een goede kans maakte om in de hogere regionen van de derde klasse A mee te draaien. Maar die supporters twijfelen na afgelopen zaterdag toch weer een beetje.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd in Reeuwijk, tegen de gelijknamige club, lieten twee gelijkwaardige teams zien. Hoog tempo, veel inzet, het leek een strijd op het scherpst van de snede te worden. Na 11 minuten kantelde dat beeld opeens. Door knullig uitverdedigen in de Wassenaarse defensie belandde de bal bij de spits van de thuisploeg, die wurmde zich handig tussen twee verdedigers door en schoof de bal beheerst langs keeper Azar Ghenem. De Reeuwijkers hanteerde veelvuldig de lange bal en die kwam vaak goed aan. Opvallend was dat die lange ballen veel onrust in de verdediging van Blauw-Zwart veroorzaakten. Die onzekerheid leidde als snel tot hachelijke situaties binnen het strafschopgebied, maar vooralsnog bleef de schade beperkt.

Tegelijkertijd kwamen de Blauw-Zwarten regelmatig tot gevaarlijk ogende aanvallen. Vooral over rechts was er ruimte en ontstonden er mogelijkheden, maar die strandden uiteindelijk steeds in slordige passes of voorzetten waardoor de rand van het strafschopgebied voortdurend ook het eindstation was. En dat kwam de Lagerberg Verhuisgroep formatie duur te staan. In de 30e minuut sneed de thuisploeg vanaf links als een warm mes door een klont boter door de Blauw-Zwarte verdediging en werd de 2-0 simpel ingetikt. Ondertussen was de aanvalsdrift van de Wassenaarders behoorlijk geluwd en bleef de oogst beperkt tot een enkele corner en zorgden de aanvallen van de thuisploeg voortdurend voor gevaar en onrust. Met als gevolg dat de vrijstaande spits van Reeuwijk vlak voor rust ongehinderd de 3-0 kon inkoppen. Een eerste helft met een Blauw-Zwart dat slordig was in de aanval en niet scherp in de verdediging.

Dat beeld veranderde na rust niet. Na de 4-0 in tiende minuut na rust en de 5-0 vlak daarna bloedde de wedstrijd dood. Bram Smit was vlak voor tijd nog dicht bij een doelpunt. Het sluitstuk was een fraaie vrije trap van de thuisclub (6-0).

Goeie ploeg dat Reeuwijk, maar Blauw-Zwart moet beter kunnen.

Tekst: Rick Wagner