Glow in the dark-kindermiddag

Na de succesvolle filmmiddag in het voorjaar organiseert GLOW op 24 oktober a.s. een geweldige kindermiddag met als thema ‘Glow in the dark’! Tijdens deze middag gaan de kinderen creatief aan de slag, spelen ze een spannende competitie en hebben zij ontzettend veel plezier. Met het thema ‘Glow in the dark’ willen we de kinderen meegeven dat zij mogen schitteren als een ster! God heeft hen gemaakt vol gaven en talenten waarmee zij mogen schitteren! En juist nu de dagen weer korter worden kunnen we wel wat meer licht gebruiken! De kindermiddag wordt georganiseerd op zondagmiddag 24 oktober a.s. van 15.30 uur – 17.00 uur in het Deijlerhuis. Als afsluiter mogen de kinderen samen met hun ouders/ verzorgers om 17.00 uur marshmallows roosteren bij de vuurkorven in de tuin van het Deijlerhuis.
Zit je in groep 3, 4, 5, 6, 7 of 8? Geef je snel op, want vol is vol! Inschrijven kan tot 18 oktober. Vind het aanmeldformulier op facebook.com/glowwassenaar of mail naar
glowwassenaar@gmail.com.
GLOW is een initiatief van enthousiaste ouders die activiteiten voor kinderen organiseren waar geloof, liefde en ontmoeting centraal staat. Bij GLOW is elk kind welkom, worden vriendschappen gebouwd en hebben we plezier.


Grachtentocht met
De Zonnebloem

Maandag 25 oktober organiseert De Zonnebloem afdeling Wassenaar een vaartocht door de Amsterdamse grachten met diner aan boord. De inschrijving voor deze Grachtentocht is verruimd, zodat er nog plaatsen over zijn. (De oorspronkelijk datum veranderd.) We reizen per bus onder de bezielende leiding van Theo, die veel weet over de stad. De opstapplaatsen zijn als vanouds het Sophiekehuis, de Oosthof en de Ernst Casimirstraat. (De Ridderhof vervalt.)
Deze tocht kost € 20 per persoon. Inschrijfformulieren zijn aan te vragen bij Paul Meltzer, Tel. 070 511 73 07, e-mail:
PaulAdaMeltzer@Ziggo.nl.
In verband met corona is het noodzakelijk om de QR-code te tonen, ten bewijs dat u volledig ingeënt bent of recent negatief getest. Afhankelijk van de nationale richtlijnen is een mondkapje in de bus misschien verplicht. Nadere informatie is te krijgen bij mevrouw Sjoerdtje Heijder, tel. 070-511 77 23


Altijd Welkom

De ouderenkring Altijd Welkom komt tweewekelijks bij elkaar en biedt een divers publiek een gevarieerd programma aan. Een ieder is welkom om deel te nemen. Wij komen bij elkaar in de Messiaskerk, Zijllaan 57 op de woensdagen van 14.30 - 16.30.
Mw. Corry de Jong komt ons 27 oktober met beeld en geluid vertellen over het land Cuba.
Vanaf 14.00 uur bent u welkom voor een kopje thee.


Expositie kunstwerken door bewoners
Van Ommerenpark

Vanaf 29 oktober wordt de hal en restaurant van het Van Ommerenpark 200 omgetoverd tot een ware kunstexpositie toegankelijk tussen 10.00 en 17.00 uur voor alle bewoners van Wassenaar en omstreken. Deze tentoonstelling duurt tot 1 januari 2022.
Menig bewoner van de service-appartementen beschikt over kunstzinnige talenten. “Zo zonde om alle mooie kunstwerken die de medebewoners door de jaren heen hebben gemaakt niet tentoon te stellen”, vond de heer Van Dommelen, organisator van de expositie. Zo zijn er prachtige schilderijen te bewonderen, quilts, keramiek, aquarellen, iconen, handwerken, foto’s, zilverwerken, maar ook bijzondere macro-foto’s.
Wilt u een kijkje komen nemen, dan bent u van harte welkom, er is genoeg parkeergelegenheid op de naastgelegen parkeerplaats.


Een bijzondere
schrijversmiddag

Op 30 oktober is er een bijzondere schrijversmiddag in de filmzaal van de Wassenaarse bibliotheek met als thema Wassenaarse families en de oorlog.
Schrijfster Elly Hermsen zal deze middag vertellen over haar boek ‘En toen waren er zeventien’. Plaatsgenoot Peter Knijnenburg vertelt over zijn boeken ‘De rooie buurt’ en ‘Toen hun jeugd stopte’ en Harry Vogels vertelt over zijn boek ‘Schaamte en trots in Wassenaar’. Tot slot vertelt schrijfster Lenie Degen van werkgroep ‘Herkenning’ over haar boek ‘Versteende stilte’.
De schrijvers zullen deze middag geïnterviewd worden door journaliste Ellen KlaverNa het interview is er voor het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen aan de schrijvers.
Voorafgaande aan de interviews zal Jitske Kingma van uitgeverij Elikser een toelichting geven over het uitgeven van familieverhalen.
De middag wordt om 13.30 uur geopend door burgemeester Leendert de Lange en duurt tot 16.00 uur. In de pauze en na afloop bestaat de mogelijkheid om de boeken te kopen en na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten. De entreeprijs bedraagt € 5,- inclusief een pauzedrankje. Een coronapas is vereist. Kaarten zijn te verkrijgen via
www.obvw.nl. We raden u aan snel te reserveren, want het aantal plaatsen is beperkt.


Halloween in Kerkehout

Na veel overleg en geregel gaat het toch lukken: zaterdag 30 oktober is het Halloween in Kerkehout! Dit weekend wordt bij alle Kerkehouters een pompoen in de brievenbus gestopt. Wees niet bang: hij is van papier.
Als u mee wilt doen met de trick or treat-route, plak de pompoen dan zichtbaar achter het raam, zodat de kinderen weten waar ze aan mogen bellen. Versieren van het huis maakt het natuurlijk nóg aantrekkelijker. Op het plein van de Mariastraat staat een tent, waar men op temperatuur kan komen met een warme versnapering.
Het idee is om de route van 19.00-21.00 uur te laten lopen.
Doet u mee? Houd Facebook ook in de gaten voor het laatste nieuws. We maken er samen weer een heerlijke griezelavond van!


Fit en vitaal ouder
worden, hoe doe je dat?

Vitaal ouder worden, dat willen we allemaal! We weten dat het niet vanzelf gaat en we weten ook dat we het voor een groot deel wel zelf in de hand hebben! Zeker in de coronaperiode is het woord preventie en gezonde leefstijl veelvuldig gevallen. Maar soms is dat drankje, dat sigaretje, dat (overdadige) etentje toch wel erg lekker. Dus hoever ga je om ‘nee’ te zeggen tegen verleidingen? Hoe staat het met het middelengebruik in Wassenaar? En hoe staat het met de risico’s van overmatig alcohol?
Op 1 november, 16.00 uur, Messiaskerk, Zijllaan 57, vertelt Ellen Boszhard van GGD Haaglanden wat helpt op de weg naar meer vitaliteit. Iedereen is welkom. Aanmelding via
sociaalkontaktwassenaar@gmail.com. Op die wijze weten wij hoeveel personen er zullen komen.

Symposium Stet No Limits

Den Haag - De woorden diversiteit, inclusie en toegankelijkheid liggen in de Nederlandse cultuursector op ieders lippen. Terwijl de eerste stappen langzaam worden gezet voor meer culturele- en genderdiversiteit, ontbreken performers met een beperking nog te vaak op Nederlandse podia en in het publiek. Wat is er nodig om theaters toegankelijker te maken? Engelstalig theater STET kaart dit aan op 1 november tijdens een theatraal symposium.
STET faciliteert STET een gesprek met Nederlandse en Britse theaterprofessionals en ervaringsdeskundigen tijdens theatraal symposium Stet No Limits: A Call to Action! Het symposium is fysiek en online bij te wonen. Kom langs of kijk online en neem deel aan het gesprek!
Praktische informatie:
www.theenglishtheatre.nl, 1 november a.s., 15:00 – 17:15.
Theater aan het Spui, Den Haag en online.
Tickets: fysieke kaarten vanaf € 10-, livestream vanaf € 5,-.

Lees meer over het programma, de sprekers en de toegankelijkheid van dit programma op theenglishtheatre.nl.

30 oktober t/m 1 november
Het weekend voorafgaand aan het symposium programmeert STET de volledige voorstelling ‘Louder is Not Always Clearer’ van Jonny Cotsen in Het Nationale Theater: een scherpe en meeslepende voorstelling over opgroeien als dove man in een horende omgeving.


Nut-nieuws

Het Nut Wassenaar heeft het voorrecht gehad voor het najaarsprogramma 2021 enkele bekende Wassenaarders te kunnen strikken een lezing te geven op hun vakgebied. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor een tweetal lezingen.
Op woensdag 3 november a.s., van 14.00 - 16.00 uur, vertelt Lux Buurman, kunstschilder, in de Bibliotheek over haar schilderijen. Lux is bekend om haar bijzonder grote vakkennis. In eigentijdse stillevens zoekt zij vaak de combinatie van wat groeit en bloeit. Het Nut is heel blij haar bereid te hebben gevonden een lezing voor het Nut te geven. Kosten € 17,50 p.p. leden, € 20,- p.p. niet-leden.
Op woensdag 10 november a.s. geeft Karin Vogelaar, lyrische sopraan, wederom een muzieklezing in de Messiaskerk, eveneens van 14.00 - 16.00 uur. Deze keer bespreekt zij de muziek van Ella Jane Fitzgerald. Een groot talent op het gebied van de jazz. Zij werkte onder andere samen met Louis Armstrong, Oscar Peterson, Count Basie en Frank Sinatra. Aan de hand van lichtbeelden en muziek leidt Karin u door haar carrière. Zeker een aanrader voor jazzliefhebbers en anderen die geïnteresseerd zijn in muziek.
Kosten: € 12,50 p.p. leden, € 15,- p.p. niet-leden.
Aanmelding kan plaatsvinden per e-mail:
boekingennut@gmail.com of per telefoon: 06 27 08 62 22.


Wasbo-middag
8 november

Dit bericht is onder voorbehoud want, terwijl we dit schrijven, lopen de positieve coronacijfers op en de ziekenhuizen helaas weer vol. Maar wij gaan ervanuit dat 8 november gewoon doorgaat. Het Slavische koor, dat ruim 3 jaar geleden de zaal in vervoering bracht, komt weer langs. Wat een optreden was dat. Ze vertelden dat het nóg beter is geworden. We verheugen ons erop. Natuurlijk is er, zoals elke middag, een loterij en bingo. De prijsjes, die altijd van pas komen, worden steeds bijeengezocht door ons lid Erica Hoorn. Daar zijn we heel blij mee.
Op deze middag kunnen leden ook weer een kaartje kopen voor de kerstmiddag met diner, die gehouden wordt op maandag 13 december in O&O. De prijs is 10 euro p.p. en is gelijk aan voorgaande jaren. Ook ná deze middag kunt u bij de secretaris terecht om kaarten te kopen. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en maken er een warme sfeervolle middag van.


Expositie Atelier Mariëtte Koevoets

Sinds 2016 is Marie¨tte Koevoets actief als goudsmid in haar eigen ‘Atelier Marie¨tte Koevoets’. Zij maakt sieraden naar uw wens, heeft een eigen handgemaakte collectie sieraden en biedt cursussen en opleidingen goudsmeden aan. Marie¨tte werkt voornamelijk in 14 karaats goud met opvallende edelstenen en diamanten. Ze heeft een prachtige collectie handgemaakte sieraden die te bewonderen, te passen en te koop zijn in de Warenar op zaterdag 13 en zondag 14 november van 13.00 tot 17.00 uur. U wordt ontvangen met een drankje en de entree is helemaal gratis!
De Warenar, eerste etage. Kerkstraat 75, Wassenaar.