De jury van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2021: v.l.n.r. Bryan Hakkeling, Jolande de la Rambelje, Ingrid Römer, Marc van Dijk (voorzitter), Mirjam Franken en Robbin Ruigrock. (Foto: PR)
De jury van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2021: v.l.n.r. Bryan Hakkeling, Jolande de la Rambelje, Ingrid Römer, Marc van Dijk (voorzitter), Mirjam Franken en Robbin Ruigrock. (Foto: PR) Foto:

Vrijwilligers in de spotlight
Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2021

Wassenaar is een actieve vrijwilligersgemeente! Vele honderden mensen steken wekelijks de handen uit de mouwen binnen het verenigingsleven, voor ouderen en bij maatschappelijke organisaties.

Een bedankje of een kleine attentie lijkt voldoende voor de tijd en energie die een vrijwilliger geeft. Of toch niet… Beeld u eens in wat er zou gebeuren als die vrijwillige inzet zomaar stopt.
Daarom is het zo goed om al die vrijwilligers in het zonnetje te zetten! Landelijk is 2021 uitgeroepen tot ‘Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet’. Koningin Maxima gaf het startsein voor deze mooie actie, die door de Vrijwilligerscentrale is omarmd.

Stilstand is achteruitgang, zo luidt het gezegde. Mensen die al tientallen jaren actief zijn bij een vereniging, stoppen er een keer mee. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook noodzakelijk voor alle activiteiten in ons mooie dorp. Jongeren, migranten, expats, mensen met een beperking worden nogal eens vergeten in de werving en begeleiding van nieuwe vrijwilligers. Deze groepen zijn daarom geselecteerd om te nomineren voor De Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2021.

Jolande de la Rambelje, coördinator van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar is duidelijk: “Jonge mensen zijn al actief bij alle verenigingen in Wassenaar. We roepen iedere organisatie op hen als individu of als groep te nomineren voor een prijs.”
Marc van Dijk is voorzitter van de Jury van de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen 2021. Hij vult aan: “Een prijs is niet alleen een waardering voor alle geleverde diensten. Zie het ook als een stimuleringsprijs. Het is fijn om nieuwe gezichten in je vrijwilligersbestand te hebben én te behouden! Als jury willen wij graag meewerken mensen te stimuleren een bijdrage te leveren aan al die organisaties en verenigingen in Wassenaar”.

Mensen maken Wassenaar samen mooier! Een vrijwilliger is ook gewoon een mens. Stiekem vindt iedereen het hartstikke leuk erkenning en een prijs te krijgen. Aarzel niet langer en kijk op
www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Daar vind je het aanmeldformulier en staat vermeld wie in aanmerking komen voor een nominatie. Zet je vrijwilligers in de spotlight. Ze verdienen het!

Afbeelding