(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Hockeysters De Kieviten starten doneeractie voor waterveld

Hockeyvereniging De Kieviten heeft serieuze plannen voor een nieuw clubhuis op zijn accommodatie aan de Dr. Mansveltkade en een hypermodern waterveld. Probleem is echter dat het ontbreken van voldoende financiële middelen voor een snelle aanleg van een dergelijk veld. Tot groot verdriet van de hoofdmacht van de hockeyvrouwen.

Door Hans Beukema

Daarom hebben ze onlangs zelf het heft in handen genomen, om dit plan te realiseren. “Mensen kunnen via de website
www.doneeractie.nl/waterveld
-hockeyclub-kieviten geld storten. Ook zijn we op Facebook een inzamelingsactie gestart”, vertelt Lisa van Wissen. Zij is captain van de in de tweede klasse uitkomende hockeyploeg. “Ons huidige kunstgrasveld is erg oud en glad. Je glijdt er best snel op uit”, legt haar ploeggenote Sophie Smit uit.
De hockeysters azen ook op een waterveld, omdat vrijwel alle clubs in de regio over minimaal een veld van dergelijke kwaliteit beschikken. “Daar op hockeyen is gewoon lekkerder. Ook worden spelers op zo’n ondergrond technisch vaardiger. Wij moeten altijd tijdens uitwedstrijden in onze poule erg wennen aan de ondergrond”, vindt Van Wissen. De aanvoerster noemt daarbij de met 7-0 verloren derby van afgelopen zondag tegen titelkandidaat Groen-Geel als voorbeeld. “In het eerste kwart keken we al tegen een 4-0 achterstand aan. Alleen al het stoppen van de bal is heel anders. Daarna herpakte onze ploeg zich overigens behoorlijk op hun complex. De 5-0, 6-0 en 7-0 vielen pas in de laatste vijf minuten van de ontmoeting.”

Smit en Van Wissen verwachten dat een waterveld ook een boost aan het jeugdhockey binnen hun vereniging kan geven. “Juniorenteams kunnen zich sneller ontwikkelen, omdat ze daar dan permanent op trainen. En wie weet plukt Dames 1 daar op de lange termijn de vruchten van.”

Inmiddels hebben de hockeysters ruim € 35.000 met hun inzamelingsactie binnengehaald. “We hebben nog zeker € 200.000 nodig. Het bestuur is in ieder geval blij met onze actie. We weten niet precies of de gemeente Wassenaar ook financieel bijspringt.” Aan de inzet van de selectiespeelsters ligt het in ieder geval niet. “We kunnen altijd jeugd optrommelen voor activiteiten. We willen naast deze doneeractie zeker nog andere evenementen organiseren. Dat waterveld gaat er gewoon komen. Als het aan ons ligt, starten de eerste werkzaamheden al tijdens de winterstop. Dan kunnen we in het gunstigste geval later dit seizoen op zo’n prettiger ondergrond trainen en het publiek met ons hockey vermaken.”

Op 31 oktober komt Dopie op bezoek. “Winst is noodzakelijk om van de huidige laatste plaats af te komen. Anders degraderen we na vier jaar uit de tweede klasse”, waarschuwen de dames alvast.