(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Rotary Wassenaar Wetering in actie tegen plastic vervuiling

Rotary Wassenaar Wetering gaf afgelopen zaterdag 16 oktober gevolg aan de oproep van Rotary International om in actie te komen tegen plastic vervuiling.

De Wetering werd met vijf bootjes en een kano afgestruind om alles van plastic uit het water te halen. Van Leiden tot het Van Ommerenpark bonden de leden de strijd aan met het plastic, dat met prikstokken, visnetjes en met blote handen uit het water werd gevist. De opbrengst was ronduit goed te noemen. Goed omdat er behoorlijk wat plastic uit het water is gevist en ook goed omdat de Wetering er qua plastic rommel beter uitzag als van tevoren werd gedacht. Rotary Wassenaar Wetering geeft dan ook complimenten aan alle inwoners van Wassenaar voor het feit dat er niet al te veel plastic in het water wordt gegooid. Maar ieder stukje plastic is er toch één te veel, dus een volgende keer hopen de leden nog minder plastic uit de Wetering te halen.
Er waren overigens wel bijzondere vondsten, variërend van een chemisch toilet dat in drie delen werd opgevist tot een winkelwagentje van een niet-Wassenaarse supermarkt. Het wagentje was weliswaar niet van plastic, maar wel te gevaarlijk om in het water te laten liggen.
Rotary Wassenaar Wetering dankt scouting De Pauw voor het beschikbaar stellen van een aantal boten en enige vrienden die als schipper de boten veilig door de Wetering hebben geloodst.

Rotary bindt de strijd aan tegen de wereldwijde plastic-vervuiling. En omdat plastic afval uiteindelijk grotendeels in de oceaan terechtkomt, is gekozen voor het actiethema: ‘End Plastic Soup'. Iedereen die iets wil betekenen voor de toekomst van onze wereld en onze kinderen, kan actief deelnemen aan deze actie. Kijk voor meer informatie op
Rotary.nl.