(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Daverende opening jazzseizoen in
Theater Het Deijlerhuis

Wassenaar - Afgelopen zondag 12 oktober was het eindelijk zover. Jazz Sociëteit Wassenaar kon na een lange stilte vanwege ‘het C-woord’ eindelijk weer jazzminnend Wassenaar (en omstreken) trakteren op een spetterende show. Saxofoonvirtuoos Hans Dulfer trapte het seizoen af met een absolute topband. Op gitaar Jerôme Hol, op slagwerk Cyril Directie, en op bas Ishaq van Niel. De laatste moest kort vooraf worden ingevlogen wegens ziekte van Erik Barkman. Maar dat kon de pret allerminst drukken.

Het Deijlerhuis wordt voortaan een zondag in de maand omgetoverd tot een jazztheater, zeg maar een soort Ronnie Scott’s van de Lage Landen. Het gebouw en de tuin zijn onlangs puik gefacelift. De zaal en het podium zorgen voor een uitstekende sfeer, en opzij is er een bar met vriendelijk geprijsde consumpties.

Routinier Dulfer en zijn medemusici hadden duidelijk plezier in hun optreden en er groeide deze middag een kolkende symbiose tussen band en publiek. Toen Hans de zaal uitnodigde om op de weinig overgebleven ruimte met de voeten van de vloer te gaan, lieten velen zich niet onbetuigd.

In de pauze vloeide veel witte wijn en andere drankjes, en er werd menig bitterballetje geprikt.
De voorbereidingen voor de middag waren in orde. Maar zo’n eerste keer na lange tijd, na de verhuizing vanuit Auberge de Kieviet, met catering in eigen beheer, het was best ook even spannend. Gelukkig was het resultaat top zoals menig concertbezoeker uitriep.

Elke maand een nieuwe artiest van formaat, dat belooft veel voor het komende seizoen.
Volgende keer op 7 november onvervalste gypsy jazz van Jimmy Rosenberg. Dit is waarschijnlijk de laatste kans om deze grootheid in zo’n intieme ambiance te kunnen beluisteren, want Jimmy staat aan de vooravond van een grootse wereldtournee.
Kijk vooraf nog even via YouTube naar de mooie documentaire ‘De vader, de zoon & het talent’. Dus, Theater het Deijlerhuis, zondagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur, jazz van de bovenste plank.
Kaarten zijn online te bestellen via
www.jazzsocieteitwassenaar.nl of bij beschikbaarheid aan de zaal.