(Foto's tijdens het evenement zijn gemaakt door: Mirjam Nisters en Jan Pereboom)
(Foto's tijdens het evenement zijn gemaakt door: Mirjam Nisters en Jan Pereboom) Foto:

Scout-It-Out activiteit ‘Avatar’ trekt 2300 scouts naar Duinrell

Wassenaar - Afgelopen zaterdag 9 oktober bezochten meer dan 2300 scouts van 5 tot 21 jaar onder een stralende zon het Scout-It-Out evenement op Pretpark Duinrell. Het 4-jarig evenement van Scouting Regio Hollands midden trok leden van 35 scoutingverenigingen uit 21 plaatsen uit de regio naar Duinrell voor een dag plezier in het thema van Avatar.
Vuur, water, aarde en lucht: Lang geleden leefden de vier naties in vrede samen. Maar dat alles veranderde toen de vuurnatie aanviel… Op 9 oktober werden de bezoekers van Duinrell meegenomen in een verhaal met Aang, Katara en Sokka, die vechten tegen de vuurnatie. De dag startte met een korte show waarin het gevaar van de Vuurnatie duidelijk werd voor de Avatar.
Naast een bezoek aan alle attracties in het park konden de scouts in het park tijdens wachtrijspellen voor de attracties op zoek naar aanwijzingen om de Vuurnatie te verdrijven. Op een eigen Scout-It-Out evenemententerrein en daarbuiten waren er scoutingactiviteiten zoals bamboe pionieren, boogschieten, marshmellows roosteren, leerbewerken en kon er kennis worden gemaakt met het werk van Waterschap Hoogheemraadschap Rijnland en het Wereld Natuurfonds.
De dag werd afgesloten met een spectaculaire show door scouts in samenwerking met leden van het Vuurgilde, waarin de Avatar met de naties Lucht, Water en Aarde de Vuurnatie versloeg.