(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Geslaagde vogelwandeling en burendag in Weteringpark 1

Afgelopen zondag hield wijkvereniging Weteringpark 1 een bijzonder geslaagde burendag. Er was een vogelwandeling, een onderhoudstocht langs alle boomspiegels in de wijk, een Algemene Ledenvergadering en een wijkborrel. Bij alle onderdelen was de deelname ver boven verwachting. Naar aanleiding van de burendag en de nieuwe informatiefolder over de wijk, die huis-aan-huis was bezorgd en een echt visitekaartje voor de wijk is geworden, meldden zich vijf nieuwe leden. Echt iets om blij mee te zijn!

Onder een stralende zon werd ’s morgens begonnen met een vogelwandeling door de wijk. Er waren niet minder dan 25 wijkbewoners op de been, Ook de twee wijkmanagers van de gemeente, Bertie Koemans en Danja Vocke, liepen mee, terwijl wethouder Inge Zweerts de Jong haar goede wensen al eerder had overgebracht.

Op humorvolle wijze vertelde Wim Calame over het gedrag en de zang van de vogels in de wijk. De deelnemers leerden over de krakeend in de gemeentevijver, hoorden de heldere zang van de Scandinavische roodborst, zagen een eksterpaar hun jong duidelijk maken dat die voortaan zelf voor zijn kostje moest gaan zorgen, verbaasden zich over de buizerd die parmantig op een paal in de verte zat, maakten elkaar attent op de grote zilverreiger die langs de Wetering vloog en leerden het verschil tussen de mandarijneend, de wilde eend en, jawel, de soepeend. Het was puur genieten.

’s Middags liep een groep van tien wijkbewoners alle boomspiegels in de wijk langs om onkruid te wieden. De wijk staat er zo langzamerhand om bekend. Een groot deel van het jaar is het een fleurig gezicht wanneer onder de bomen de planten in bloei staan: het blauwe kattenkruid, de felgele zonnehoed, de roze geraniums en het paarse leliegras. Veel bewoners zorgen zelf voor het onderhoud, maar nog niet overal. Zo’n wiedactie twee keer per jaar is daarom een welkome aanvulling.

Om vier uur begon de Algemene Ledenvergadering in het gebouw van de scouting Van Woesikgroep die steeds meer een buurtfunctie krijgt. Ook hier waren veel meer wijkbewoners op afgekomen dan verwacht. Vooral van de rondvraag werd goed gebruik gemaakt. Bijvoorbeeld over het functioneren van het AED-apparaat, dat gebruikt wordt voor hart-reanimatie en waarvoor vrijwilligers welkom zijn. 

De wijkborrel na afloop was een mooie afsluiting. Duidelijk was te merken hoe blij iedereen weer is dat de corona lockdown achter ons ligt, en we elkaar, ondanks de op dit moment nog van kracht zijnde coronamaatregelen, in een veel ongedwongener en vrijere sfeer kunnen ontmoeten.