(Foto: PR)
(Foto: PR) Foto:

Jubileumshow Sjaak Bral, laatste kaarten

Wassenaar - Cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral is een geboren en getogen Hagenees. Humoristisch, scherpzinnig, eigenwijs, trefzeker: een improvisatietalent dat zich in veel disciplines uitbundig manifesteert. Of, zoals hij zelf zegt: “Niets menselijks is mij vreemd”.
Sjaak Bral begint zijn carrière in 1992, na een turbulent optreden in het Veronica-programma RUR en een spraakmakend interview in het radioprogramma ‘De Avondspits'. Al snel blijken zijn talent en humor perfect in het theater te passen, waar Sjaak binnen twee jaar een succesvol stand-up comedian wordt. Het podium is de plek waar hij zich voor het eerst in zijn leven op zijn plaats voelt. Na talloze theaterprogramma's en achttien oudejaarsconferences is inmiddels overduidelijk dat het publiek hem omarmt.
Zaterdag 16 oktober komt Sjaak weer brallen in Wassenaar, waar hij al jaren een vast plek heeft in Theater Warenar met zijn try-outs voor de Oudejaarsconference. Vorig jaar hebben we hem helaas moeten missen, maar nu zijn #jubileumshow! En dan ook nog over 2021… Dat wordt wat.
De laatste kaarten staan nu in de verkoop. En je kunt meteen een borrelhapje bestellen – het Warenar Kwartiertje. Tot zaterdag! Tot Sjaak.
Voorstelling: Zaterdag 16 oktober, 20.15 uur, kaarten à € 20,50. Online:
www.warenar.nl/programma


Muziek Matinee in de Messiaskerk zondag 17 oktober

Wassenaar - Anne-Tjerk Mante en zijn muzikale vriend Mischa Götz spelen liedjes... en met de werkelijkheid. Deze muzikale voordrachtskunstenaars geven op een dynamische wijze hun relativerende en inspirerende kijk op de werkelijkheid met gedichten en vrolijke liedjes die ook tot nadenken stemmen.
Plaats: Messiaskerk, Zijllaan 57. Tijd: 15.30 tot 16.30 uur. De Tea Inn begint om 15.00 uur. Suggestie voor een vrijwillige bijdrage is: € 5,-; Een vaccinatiebewijs is verplicht.


Sterrin Smalbrugge in Theater Warenar

Wassenaar - Dit tv-seizoen is Sterrin wekelijks te zien in Expeditie Robinson, waar zij haar medekandidaten blij maakt met lekkere hapjes en weetjes uit de natuur. En woensdag 20 oktober staat ze gewoon ‘live’ bij ons in het Theater!
Sterrin Smalbrugge is een van de jongste reptielen-expert van Nederland. En heet je graag welkom in haar avontuurlijke wereld. Ze laat in de interactieve voorstelling ‘Sterrin’s Reptielenreis’ zien hoe bijzonder reptielen zijn. Zo kan het publiek van dichtbij, in een unieke kleinschalige setting, leren waarom deze dieren onmisbaar zijn voor de natuur.
In Sterrin’s Reptielenreis neemt Sterrin kinderen én volwassenen mee op en bijzondere reis over de hele wereld. Tijdens de reis ontmoet je een aantal van Sterrin’s vrienden die lokaal geweldig werk doen voor de reptielen en de natuur; bijvoorbeeld de opvang van reuze schildpadden of het redden van de meest giftige slang ter wereld!
Een belangrijke én spannende les voor jong en oud. Kom je ook… als je durft?
Voorstelling: woensdag 20 oktober, 14.00 uur. Kaarten à € 15,-. Online:
www.warenar.nl/programma. Kassa: 070 511 83 82, maandag en woensdag 10.00 – 14.00 uur.


Van Wassenaer Orkest speelt Beethoven

Wassenaar - Zondagmiddag 24 oktober a.s. om 15.00 uur willen wij heel graag alle inwoners van Wassenaar en fans van het Van Wassenaer Orkest laten genieten van ons speciale lustrumconcert in de Messiaskerk! Want ons orkest (VWO) bestaat dit jaar 35 jaar! Op de lessenaars staat alléén Beethoven. Diens 250e geboortedag vorig jaar werd door de coronaperikelen nauwelijks herdacht. Dat halen we nu in. We spelen in jubileumstemming drie heel diverse, maar stuk voor stuk schitterende werken van Beethoven!
We beginnen met de Ouverture Die Geschöpfe des Prometheus. Ter introductie.
Daarna kunt u luisteren naar het prachtige Vioolconcert van Beethoven, alom bekend! Wij zijn trots dat Merel Vercammen onze soliste wil zijn! Zij heeft met lof vele concoursen gewonnen, was meerdere keren te zien bij Podium Witteman en te horen in radio-uitzendingen. Daarnaast brengt zij regelmatig verrassende cd’s uit (recent ‘The Boulanger Legacy’) en is zij actief op vele podia!
Na een korte pauze spelen we tot slot Beethovens 2e symfonie.
U bent van harte uitgenodigd! Voor kaartjes kunt u terecht bij onze leden of bij Boekhandel De Kler in de Langstraat (contant betalen). Onlinekaartjes zijn te koop via
www.vanwassenaarorkest.nl. N.B. Omdat de Messiaskerk 100% bezetting mag hebben, betekent dit conform de geldende regels dat wij een corona-appcheck doen en zullen vragen naar gezondheidsklachten bij binnenkomst. Graag tot ziens!


Glow in the dark-kindermiddag

Wassenaar - Na de succesvolle filmmiddag in het voorjaar organiseert GLOW op 24 oktober a.s. een geweldige kindermiddag met als thema ‘Glow in the dark’! Tijdens deze middag gaan de kinderen creatief aan de slag, spelen ze een spannende competitie en hebben zij ontzettend veel plezier. Met het thema ‘Glow in the dark’ willen we de kinderen meegeven dat zij mogen schitteren als een ster! God heeft hen gemaakt vol gaven en talenten waarmee zij mogen schitteren! En juist nu de dagen weer korter worden kunnen we wel wat meer licht gebruiken! De kindermiddag wordt georganiseerd op zondagmiddag 24 oktober a.s. van 15.30 uur – 17.00 uur in het Deijlerhuis. Als afsluiter mogen de kinderen samen met hun ouders/ verzorgers om 17.00 uur marshmallows roosteren bij de vuurkorven in de tuin van het Deijlerhuis.
Zit je in groep 3, 4, 5, 6, 7 of 8? Geef je snel op, want vol is vol! Inschrijven kan tot 18 oktober. Vind het aanmeldformulier op facebook.com/glowwassenaar of mail naar
glowwassenaar@gmail.com.
GLOW is een initiatief van enthousiaste ouders die activiteiten voor kinderen organiseren waar geloof, liefde en ontmoeting centraal staat. Bij GLOW is elk kind welkom, worden vriendschappen gebouwd en hebben we plezier.


Grachtentocht met De Zonnebloem

Wassenaar - Maandag 25 oktober organiseert De Zonnebloem afdeling Wassenaar een vaartocht door de Amsterdamse grachten met diner aan boord. De inschrijving voor deze Grachtentocht is verruimd, zodat er nog plaatsen over zijn. (De oorspronkelijk datum veranderd.) We reizen per bus onder de bezielende leiding van Theo, die veel weet over de stad. De opstapplaatsen zijn als vanouds het Sophiekehuis, de Oosthof en de Ernst Casimirstraat. (De Ridderhof vervalt.)
Deze tocht kost € 20 per persoon. Inschrijfformulieren zijn aan te vragen bij Paul Meltzer, Tel. 070 511 73 07, e-mail:
PaulAdaMeltzer@Ziggo.nl.
In verband met corona is het noodzakelijk om de QR-code te tonen, ten bewijs dat u volledig ingeënt bent of recent negatief getest. Afhankelijk van de nationale richtlijnen is een mondkapje in de bus misschien verplicht. Nadere informatie is te krijgen bij mevrouw Sjoerdtje Heijder, tel. 070-511 77 23.

(Foto: Marco Borggreve)
Afbeelding