Het enthousiaste organiserende vrijwilligersteam van De Plataan met in het midden Mandy Los van de Stichting Transmurale Zorg, de spreekster over het onderwerp dementie en dementiepreventie. (Foto: PR)
Het enthousiaste organiserende vrijwilligersteam van De Plataan met in het midden Mandy Los van de Stichting Transmurale Zorg, de spreekster over het onderwerp dementie en dementiepreventie. (Foto: PR) Foto:

Lunchbijeenkomst ‘dementie en dementiepreventie’ in De Plataan

Wassenaar - De Stichting Beheer Servicecentra Wassenaar ondersteunt de regionale campagne van de Gemeente Wassenaar 'We Zijn Zelf Het Medicijn'. Deze campagnevriendschap heeft ervoor gezorgd dat Mandy Los, Programmaleider Netwerk Dementie Haaglanden, van de Stichting Transmurale Zorg en trekker van de campagne ‘dementie en dementiepreventie’ op 6 oktober een informatieve lunchbijeenkomst hierover heeft gegeven in De Plataan. Het was een prachtige bijeenkomst georganiseerd door de vrijwilligers van De Plataan. De ruim dertig aanwezigen waren allen zeer geïnteresseerd in dementie en dementiepreventie. We begonnen met een mooi stukje muziek van Tony Bennet - die na 70 jaar optreden ondanks de Alzheimer nog eenmaal op het podium stond. En hoe! We reisden door de hersenen en kwamen zo aan bij het onderwerp 'dementie'. Er waren veel vragen over dementie en hoe dementie te voorkomen is. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een gezond broodje werd er al hard gewerkt aan de sociale contacten onderhouden (heel goed voor de hersengezondheid!) waarna dieper werd ingegaan op het verkleinen van de risico's op dementie (door nieuwsgierig te blijven, regelmatig te bewegen en gezond te eten) en het omgaan met dementie. Het was een waardevolle middag!