Symposium Stet No Limits

Den Haag - De woorden diversiteit, inclusie en toegankelijkheid liggen in de Nederlandse cultuursector op ieders lippen. Terwijl de eerste stappen langzaam worden gezet voor meer culturele- en genderdiversiteit, ontbreken performers met een beperking nog te vaak op Nederlandse podia en in het publiek. Wat is er nodig om theaters toegankelijker te maken? Engelstalig theater STET kaart dit aan op 1 november tijdens een theatraal symposium.
In coronatijd zagen we dat het anders kan. De noodgedwongen livestreams maakten dans- en theatervoorstellingen in Nederland op slag toegankelijker voor wie fysiek minder beperkt is om het theater te bezoeken. Een welkome ontwikkeling, die echter met het opnieuw opengaan van de theaters weer snel verdween. Wat is er nodig om toegankelijkheid permanent in het cultuuraanbod te implementeren?
Op maandag 1 november faciliteert STET een gesprek met Nederlandse en Britse theaterprofessionals en ervaringsdeskundigen tijdens theatraal symposium Stet No Limits: A Call to Action! Het symposium is fysiek en online bij te wonen. Kom langs of kijk online en neem deel aan het gesprek!
Praktische informatie:
www.theenglishtheatre.nl, 1 november a.s., 15:00 – 17:15.
Theater aan het Spui, Den Haag en online.
Tickets: fysieke kaarten vanaf € 10-, livestream vanaf € 5,-.
Lees meer over het programma, de sprekers en de toegankelijkheid van dit programma op theenglishtheatre.nl.

30 oktober t/m 1 november
Het weekend voorafgaand aan het symposium programmeert STET de volledige voorstelling ‘Louder is Not Always Clearer’ van Jonny Cotsen in Het Nationale Theater: een scherpe en meeslepende voorstelling over opgroeien als dove man in een horende omgeving.