Afbeelding
Foto: sleutelstad

Jagerslaan géén racebaan

Algemeen

Wassenaar, 8 april 2024 - Bewoners van Wassenaar zijn de gevaarlijke situaties op de N44 en de toenemende drukte door sluipverkeer uit Den Haag, Leiden en de Bollenstreek meer dan zat. Vandaag hebben zij de straten gevuld met protestborden en luide stemmen om hun onvrede te uiten over de huidige verkeerssituatie en de voorgestelde oplossingen van de gemeente.

De wegen die door Wassenaar lopen, worden steeds vaker gebruikt als sluiproute door verkeer dat de drukte op de N44 wil vermijden. Dit leidt tot ernstige verkeerscongestie, waardoor kinderen niet veilig kunnen oversteken en de leefbaarheid in de buurt ernstig wordt aangetast. De bewoners hebben herhaaldelijk hun zorgen geuit bij de gemeente, maar voelen zich niet gehoord.

“Wij voelen ons als bewoners totaal niet gehoord door de gemeente”, zegt een van de buurtbewoners die deelneemt aan het protest. “Onze straten zijn overvol met doorgaand verkeer dat de N44 wil vermijden. Het is onveilig voor onze kinderen en het verpest ons woongenot.”

De politie heeft aangegeven dat zij onvoldoende capaciteit hebben om de situatie adequaat aan te pakken. Dit heeft de frustratie onder de bewoners alleen maar vergroot, omdat zij zich in de steek gelaten voelen.

De voorgestelde oplossing van de gemeente, namelijk het kappen van tientallen mooie bomen en het verbreden van de weg, stuit ook op hevig verzet van de bewoners. “Het kappen van bomen en het verbreden van de weg zal het probleem niet oplossen”, zegt een andere bewoner. “Het zal alleen maar meer verkeer aantrekken en onze leefomgeving verder aantasten.”

De bewoners pleiten voor een duurzame oplossing die de veiligheid van de buurtbewoners waarborgt en de leefbaarheid van Wassenaar behoudt. Zij roepen de gemeente op om serieus naar hun bezwaren te luisteren en samen te werken aan een oplossing die recht doet aan de belangen van alle betrokkenen.

Het protest in Wassenaar tegen de sluiproute en de geplande wegverbreding laat zien dat de bewoners vastberaden zijn om op te komen voor hun woongenot en de veiligheid van hun buurt.

Video: Sleutelstad


Uit de krant