Afbeelding
Foto:

Wassenaarder Sebastiaan Heins op het podium bij ‘Skills The Finals 2024’

Algemeen

Jaarlijks organiseert World Skills Netherlands een beroepenevenement waar scholieren en studenten in het beroepsonderwijs hun beste kant in hun vakgebied kunnen tonen. Tijdens de finale 22 maart in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch was het bij de prijsuitreiking per categorie vakgebied dan ook reuze spannend.

World Skills Netherlands is een stichting ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap bij jongeren. Zij ondersteunen bij het ontdekken van hun talenten, helpen deze te ontwikkelen, stimuleren, inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Dit in samenwerking met het onderwijs en het bedrijfsleven. 600 studenten en scholieren in het beroepsonderwijs namen deel. Allen met hun vaardigheden in hun vakgebied. Team Nederland was er klaar voor.


Minister Robbert Dijkgraaf (onderwijs, cultuur en wetenschap) was ook even aanwezig om de top van jong vakmanschap aan te moedigen. Sebastiaan Heins streed met 7 andere finalisten voor een plek op het podium in de categorie Webdeveloper. In November plaatste hij in de halve finale zich voor deze finale waar hij zijn school vertegenwoordigde tegen 25 andere mbo-opleidingen. Een Webdeveloper is een professional die websites en webapplicaties ontwerpt, bouwt en onderhoudt door middel van programmeertalen.


Tijdens de finale werden per categorie de drie beste kandidaten omgeroepen. Spannend!!! En ja, Sebastiaan’s naam zat erbij. Op naar het podium, nummer drie van de beste Webdevelopers van Nederland. Niet vergeten docent van het Grafisch Lyceum Utrecht Martijn Kunstman te vermelden. Hij heeft Sebastiaan van begin tot resultaat met deskundigheid en enthousiasme begeleid zover te komen.

Uit de krant