Afbeelding

Artur Margaryan stevig op kop na 4e ronde Open Schaakkampioenschap Wassenaar

Algemeen

Op 16 januari werd alweer de 4e ronde gespeeld van het zogenaamde OKW. Een 24-tal schakers bogen zich tegen 20.00 uur over de borden en de stilte daalde neer in het Deylerhuis.

Eric van der Marel ging deze keer direct in de aanval tegen Floris Vogelaar. Hierbij ging er echter nogal wat materiaal verloren aangezien Floris goed bij de les was. De grote ontwikkelingsachterstand van Floris werd wel een probleem en toen Eric dreigde het nodige materiaal terug te winnen, besloten de heren tot remise! Artur Margaryan, de koploper, moest met zwart aantreden tegen Michaël Claushuis. Zwart liet wit rustig komen en kreeg gaandeweg de betere stelling. Michaël zette nu alles op de aanval, maar zwart kon alles pareren en na de winst van een loper kon Artur opnieuw een punt bij zijn totaal schrijven. De mooiste partij toverde Paul Koks op het bord. Tegen Luc Brauckmann besloot Paul in het centrum tot een actie die hem een pion opleverde en een goede positie. Luc leek weer kansen te krijgen toen de zwarte centrumpionnen verdwenen waren, maar Paul had verder gezien en maakte op een fraaie wijze gebruik van de verzwakte onderste rij van wit. Uiteindelijk kon de witte dame niet alles meer dekken en werd wit mat gezet op de onderste rij. Een juweeltje van Paul! Milan Koning en Hugo Quaak maakten er ook een bijzondere partij van. Milan, met wit, bezette het centrum en dreigde op de koningsvleugel een aanval op te zetten. Maar Hugo ging direct tot actie over met zijn dame die de witte koningsvleugel danig dwars zat. De witte stukken stonden elkaar in de weg en pion na pion ging verloren. Toen ook de witte dame eraan ging, was de partij voorbij.

Tijdens de partijen werd er soms koffie gehaald, maar het leek erop alsof men zich er amper tijd voor gunde! Dit veranderde als de partij was afgelopen; onder het genot van een glaasje werd de partij nog eens doorgenomen of werd er wat nagepraat. Al met al weer een geslaagde avond.

De stand aan kop is nu:

Artur Margaryan                                                         4 punten
Ronald, Arno, Peter, Hugo en Ishak                         3 punten
Gerard, Joop, Michaël en Jaco                                2,5 punt

Loop vrijblijvend eens binnen op maandagavond en/of kijk eens op de website:

www.schaakclub-wassenaar.nl

Uit de krant