Veel kijkers, kopers en spullen tijdens de Bazaar. Foto: Ingrid van den Goorbergh.
Veel kijkers, kopers en spullen tijdens de Bazaar. Foto: Ingrid van den Goorbergh.

Bazaar / Kerstmarkt in de Sint Jozefkerk

Algemeen

Wassenaar - Drie dagen van tevoren werd er door medewerkers gesjouwd, uitgepakt, uitgestald, overlegd: waar is dit een goede plek voor, waar moet dat staan. Doet de kerstverlichting het? Afspraken werden gemaakt: let op de coronamaatregelen. Deze werden uitstekend in acht genomen.

Om 10.00 uur op zaterdag 20 november jl. stond er al een rij belangstellenden voor de kerkdeuren. De koffie geurde, met appelgebak van Angélique, de spullen (wat was er weer veel!) mooi gerangschikt, de loterij met – bijna – altijd prijs. Het was de moeite waard. De tulpenbollen, gesponsord door Kees Overdevest, waren als eerste bij de gelukkige prijswinnaars!
Het goede doel: MAX Foundation, was bijzonder blij met de opbrengst voor waterputten en sanitair in een aantal ontwikkelingslanden, vooral in het belang van kinderen. Gabrie Lansbergen mocht hiervoor een cheque van 700 euro in ontvangst nemen.

Het tweede goede doel de ‘MAMA’S’. Sterke Afrikaanse vrouwen komen op voor hun seksegenoten: ondersteuning door middel van scholing en leertrajecten. Ook dit goede doel kon zich verheugen op precies zo’n mooie opbrengst.

Dank aan u, die onze Bazaar / Kerstmarkt heeft bezocht, en spulletjes gekocht! Dank vooral aan Marian Noordover, en aan al onze medewerkers, die zich zo hebben ingezet dat deze Bazaar niet alleen een mooie opbrengst had, maar ook een beduidend goede sfeer en samenwerking ten toon spreidde. Precies zoals altijd in onze Sint Jozefkerk!

Tekst: Emmy van der Wilk.

Uit de krant